Wedstrijdverslag Heren 1 – De Woelwaters

Geschreven op 22 maart 2015

Deltasteur boekt moeizame overwinning in Harderwijk

Na een weekend rust, waarin directe concurrenten om de titelstrijd punten hadden laten liggen, trad het eerste herenteam van Deltasteur op zaterdag 21 maart in een uitwedstrijd aan tegen de Woelwaters uit Harderwijk. Tegen de nummer 7 van de ranglijst werd in de heenwedstrijd relatief eenvoudig gewonnen met 14-7, maar punt van zorgen was dat in die wedstrijd de meeste tegentreffers van het seizoen waren geïncasseerd. Daarnaast ontbrak vaste sluitpost Michael Piest, waardoor jeugdkeeper Geert Verloop zijn verdienstelijke debuut van 3 weken geleden een mooi vervolg zou kunnen geven. Strak en geconcentreerd verdedigen was het devies. Deze opdracht werd tijdens de wedstrijd ten dele uitgevoerd. Uiteindelijk zouden de Kampenaren met een krap verdiende 7-9 overwinning huiswaarts keren.

In de eerste periode was het de Kamper formatie dat subliem aan de wedstrijd begon. De verdedigende afspraken werden goed uitgevoerd en hierom konden de Woelwaters met één doelpunt absoluut geen vuist maken. In aanvallend opzicht bleken de Kampenaren slagvaardiger. In de persoon van Dennis Bos (2x), Erik van Dijk en Erwin Rotman konden vier treffers worden aangetekend, 1-4.

Ook in de 2e periode bleef Deltasteur goed en gedisciplineerd verdedigen. De Harderwijkers wisten enkel een aantal afstandsschoten te produceren en hadden duidelijk moeite om in de wedstrijd te komen. Door een derde doelpunt van Dennis Bos en een afstandsschot van Dico Eenkhoorn wist Deltasteur verder uit te lopen naar 1-6.

Met een tussenstand waarbij de wedstrijd gespeeld leek te zijn werd er van helft gewisseld en begonnen aan de derde periode. Het gevoel dat de wedstrijd in de tas was, was duidelijk in de ploeg geslopen en de concentratie vloeide uit het spel van het Kamper vlaggenschip. Uit een manmeer wist Jeffrey Metselaar Deltasteur eerst nog op een comfortabele 7-1 te brengen. Vervolgens werden in defensief opzicht slordige fouten gemaakt. Deze fouten werden door het arbitraire duo beloond met een serie onnodige uitsluitingen. Uit de hieruit volgende manmeers bleek de Woelwaters duidelijk van zins om nog iets van de wedstrijd te maken. De Harderwijkers wisten zich met 4 aaneengesloten treffers terug te brengen in de wedstrijd, 5-7.

De laatste periode werd ingegaan met de instelling de wedstrijd met goed verdedigen uit te spelen en de winst veilig te stellen. Ondanks dat Deltasteur verdedigend gezien weer beter bij de les was kon de Woelwaters in deze periode nog 2 treffers noteren. Echter wisten deze doelpunten de Kampenaren niet van de wijs te brengen en werd Dico Eenkhoorn nog tweemaal succesvol in stelling gebracht. Hiermee werd de eindstand bepaald op 7-9. Een zeer moeizame, maar verdiende overwinning waarbij Deltasteur het vooral zichzelf moeilijk had gemaakt.

Al met al werd met gepaste tevredenheid teruggekeken op de wedstrijd. Met deze overwinning en nog vijf wedstrijden te gaan blijft Deltasteur nummer één kandidaat voor het kampioenschap en de vurig gewenste promotie naar de landelijk 3e klasse bond. Volgende week wordt op zaterdag 28 maart de huidige nummer 3, en directe concurrent, Natare uit Aalten om 16.30 uur ontvangen in zwembad De Steur. Als ook deze wedstrijd in winst kan worden omgezet, zou het behalen van promotie enkel in theorie nog een probleem kunnen vormen.

Periodestanden: 1-4; 0-2; 4-1; 2-2

Doelpuntenmakers: Dico Eenkhoorn en Dennis Bos (beiden 3x), Erik van Dijk, Erwin Rotman en Jeffrey Metselaar (allen 1x).

Manmeer: 3 uit 9

Manminder: 5 uit 11

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog