Wedstrijdverslag Heren 1 – Thetis 1

Geschreven op 9 maart 2015

Deltasteur behaalt midweekse overwinning in Bemmel.

Donderdagavond is door het eerste herenteam van Deltasteur een volgende stap gezet in de richting van promotie naar de derde bondsklasse van het Nederlandse waterpolo. In Bemmel werd door de Kamper formatie een 5-13 overwinning in de wacht gesleept tegen de angstgegner van het afgelopen seizoen, Thetis.

Ondanks dat Deltasteur voor het eerst in drie wedstrijden weer op volle oorlogssterkte aan kon treden, was het Thetis dat brutaal de leiding nam in het eigen zwembad. Binnen een minuut wisten zij Michael Piest te passeren. Een persoonlijke fout van de doelpuntenmaker zou echter de gelijkmaker van Deltasteur inleiden. Dico Eenkhoorn wist uit de toegekende manmeer de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook deze gelijke stand wist Thetis niet vast te houden. Dennis Bos haalde, anderhalve minuut voor het verstrijken van de eerste periode, doeltreffend uit en zette Deltasteur op een 1-2 voorsprong.

Aan het begin van de tweede periode leek het succesvol afronden van de manmeer situaties een belangrijke rol te gaan spelen voor de einduitslag. Binnen een minuut wist Deltasteur, door het succesvol afronden van een manmeer door Chris Bos, op een 1-3 voorsprong te komen. Thetis wist echter het verschil weer terug te brengen tot één doelpunt, ook de thuisploeg wisten te scoren uit een overtalsituatie. De man die de discutabele persoonlijke fout op zijn naam kreeg, Erik van Dijk, lukte het vervolgens om sportief wraak te nemen. Zijn schot, wederom tijdens een manmeer, was de keeper van Thetis te machtig. In het vervolg wist Deltasteur nog één maal het net te vinden. Het doelpunt van Erwin Rotman zorgde ervoor dat beide teams gingen rusten met een stand van 2-5

In het eerste deel van de derde periode wisten beide teams om en om het doel te vinden. Voor Deltasteur waren het de gebroeders Chris en Dennis Bos die wisten te scoren. Doordat Thetis ook tweemaal trefzeker was, slaagde de ploeg uit Kampen er echter niet in om verder weg te lopen. Het venijn bleek echter in de staart van de periode te zitten. In de laatste twee minuten van de periode wist Dennis Bos twee doelpunten te scoren. Bij Thetis bleven de doelpunten daarentegen uit, daarnaast zag de ploeg beide topscoorders met drie persoonlijke fouten definitief naar de bank verdwijnen. Met een stand van 4-9 en de twee belangrijkste spelers van de thuisploeg op de kant leek de wedstrijd binnen voor Deltasteur.

De laatste periode leek een formaliteit te zijn geworden en dit bood het Kamper vlaggenschip de kans om verder te bouwen naar een ruime overwinning. Wijnand Feuerstein, Erik van Dijk, Peter van Gelder en Dico Eenkhoorn wisten allen één maal het net te vinden. Doordat Thetis ook één maal trefzeker was stond er aan het eind van de wedstrijd een 5-13 eindstand op het scorebord.

Door deze midweekse overwinning kon het eerste team van Deltasteur de rest van het weekend rustig achterover zitten en kijken naar de prestaties van de concurrentie. Er werd vooral uitgekeken naar de ontmoeting tussen DWK en Nunspeet. Twee belangrijke concurrenten in de strijd om het kampioenschap en promotie. Uiteindelijk wist DWK aan het langste eind te trekken. Door dit resultaat is het verschil tussen Deltasteur en Nunspeet opgelopen naar negen punten, waarbij Nunspeet één wedstrijd minder heeft gespeeld. Daarnaast wacht Nunspeet aankomend weekend een lastige uitwedstrijd tegen Natare, de huidige nummer drie van de stand. De volgende wedstrijd voor de heren van Deltasteur is op 21 maart. In Harderwijk zal de strijd worden aangegaan met hekkensluiter Woelwaters.

Periodestanden: 1-2; 1-3; 2-4; 1-4

Doelpuntenmakers: Dennis Bos (4x), Chris Bos (2x), Dico Eenkhoorn (2x), Erik van Dijk (2x), Erwin Rotman, Peter van Gelder en Wijnand Feuerstein

Manmeer: 5 uit 8

Manminder: 2 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog