Waterpolo scheidsrechters gezocht!

Geschreven op 2 maart 2015

Beste waterpoloërs, ouders, Deltasteur-leden of vrienden / familie daarvan,

Overdenk a.u.b. eens het volgende:

 • Als sporter in competitie verband wil je jezelf meten met anderen, je laten zien, en je wil daarbij graag dat jouw wedstrijd goed verloopt. Je zet je in voor je team, je haalt het beste uit jezelf, dat verwacht je ook van anderen om je heen. De beoordeling van jouw inzet, je prestaties en die van je teamgenoten en tegenstanders in het veld, is in handen van….
 • Je bent als toeschouwer bij een wedstrijd soms getuige van mooie, maar ook minder mooie sportmomenten. Een perfecte pass, dat uitgekiende schot, een flitsende actie… maar daarnaast zijn overtredingen ook de realiteit. Overtredingen die beoordeeld moeten worden door…
 • Misschien ben je zelf niet meer zo fanatiek met trainen. Vind je het gewoon gezellig op de club. Spelen de kinderen in een team en geniet je ervan om ze zien waterpolo-en. Misschien zou je best wat vaker willen komen, om ergens mee te helpen. Misschien ben je dan wel een geschikte…

Natuurlijk, het is iedereen duidelijk, scheidsrechters spelen een belangrijke rol! Maar dat doen ze niet alleen op een directe manier, tijdens wedstrijden. Scheidsrechters dragen, doordat ze wedstrijden mogelijk maken, bij aan de mogelijkheden van een team om zich met een ander te meten. Maar ook de sociale aspecten die horen bij een teamsport krijgen zo de ruimte. Scheidsrechters hebben zelf ook hun plezier in de wedstrijden die ze fluiten. Ook zij zijn sportliefhebbers, zelfs wanneer ze soms zelf niet (meer) aan wedstrijden deelnemen. Door hun optreden scheppen ze de voorwaarden die nodig zijn voor sporters, om met hun team aan de competitie te kunnen deelnemen.

Je kan dus wel stellen: zonder scheids, geen competitie….

De situatie bij is ons momenteel zo, dat we met het huidige aantal scheidsrechters dat voor ons fluit, kunnen deelnemen met alle teams die er op dit moment actief zijn. Maar dit kan in de nabije toekomst veranderen! Er zal sprake zijn van verloop en we zijn druk bezig met de mogelijkheid om volgend seizoen met een damesteam te starten, een leuke ontwikkeling! Dit beide brengt de noodzaak met zich mee om nieuwe scheidsrechters te vinden, die de komende tijd voor ons willen gaan fluiten.

Vind jij het ook van belang dat Deltasteur al haar leden ook in de toekomst in teamverband kan laten waterpolo-en? Ben je iemand die kan genieten van een waterpolo-wedstrijd vanaf de kant? Wil je meehelpen en zie je het zitten om zaterdags lekker op een andere manier met waterpolo bezig te zijn?

Dan ben jij een geschikte kandidaat voor de functie van scheidsrechter!

Stuur ons dan een mailtje, wc@deltasteur.nl, of spreek ons even aan in het zwembad!

Onderstaande linkjes geven alvast wat informatie:

http://www.knzbmidwest.nl/waterpolo/rsc/opleidingen/scheidsrechters

http://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/bestuur__organisatie/zwemsportief_/scheidsrechters_en_officials/

http://www.onzescheids.nl/

Namens de waterpolocommissie bedankt, Martijn Karel.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog