Wedstrijdverslag Heren 1 – WWV

Geschreven op 1 maart 2015

Deltasteur op kampioenskoers door overwinning op WWV

Op zaterdag 28 februari stond voor het eerste herenteam van Deltasteur in zwembad De Steur de zevende wedstrijd van de kampioenspoule op het programma. Tegenstander was middenmoter WWV uit Winterswijk. Bij een overwinning zou Deltasteur alleen aan kop van de competitie komen. Uiteindelijk zou Deltasteur met 12-5 aan het langste eind trekken.

Net als vorige week in Aalten moest Deltasteur het ditmaal ook zonder een van haar sterkhouders doen. Wegens ziekte kon vaste keeper Michael Piest niet aantreden, hierom werd een beroep gedaan op jeugdlid Geert Verloop. Het zou voor hem een mooi debuut worden in het Kamper vlaggenschip. Deltasteur, dat eerder dit seizoen WWV met de nodige moeite met 7-8 had verslagen, maakte zich op voor een lastige wedstrijd tegen de taaie ploeg uit Winterswijk.

In de eerste periode Deltasteur kwam furieus uit de startblokken. De eerste aanval leverde voor de Kamper formatie meteen een doelpunt op. Erik van Dijk wist de doelman van Winterswijk al na 10 seconden te verschalken. De mannen van WWV slaagden er daarentegen niet in om kansen af te dwingen en hadden bijzonder veel moeite om de vrije man te vinden. Dit ging Deltasteur een stuk beter af en met doelpunten van Erik van Dijk (3) en Chris Bos (2) liep de Kamper formatie comfortabel uit naar 5-0, waarmee de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig was beslist.

Net als in de eerste periode, ging Deltasteur ook in de tweede periode goed van start. Wederom werd Erik van Dijk vrijgelaten door de bezoekers, en ook deze buitenkans werd door hem verzilverd. In het restant van de periode werden er doelpunten aangetekend door Dico Eenkhoorn en Dennis Bos. WWV bleek daarentegen geen schim van de ploeg van de heenwedstrijd en bleef onmachtig. De keeper had keer op keer moeite om de bal kwijt te kunnen door de goed uitgevoerde pressing van Deltasteur. Hierdoor werd er na twee periodes van kant gewisseld met de stand 8-0.

In de derde periode liet Deltasteur zich verleiden om in het tempo van de tegenstander mee te gaan. Wel wist Deltasteur met doelpunten van Wijnand Feuerstein en Peter van Gelder op 10-0 te komen, een uiterst opmerkelijke tussenstand in deze doorgaans gelijkwaardige competitie. Met de wedstrijd ruim in het slot, zakte het niveau van de wedstrijd door concentratieverlies aan Kamper zijde weg. Met 1 seconde op de klok wist WWV in  een man meer situatie eindelijk de goed keepende Geert Verloop te verschalken. Tussenstand na 3 periodes: 10-1.

In de vierde periode bleef Deltasteur ongeïnspireerd spelen. De wedstrijd was gespeeld en dit zag het publiek dan ook terug in het spel. Bij WWV was de maker van het eerste doelpunt duidelijk wakker geworden en bleek over een uitstekend schot te beschikken. Mede door gemakzuchtig verdedigen werd de uitstekend keepende Geert Verloop in de 4e periode tot vier keer toe verschalkt. Deltasteur wist hiertegenover, door onder andere een prachtig midvoor doelpunt van Peter van Gelder, nog 2 treffers te noteren.

Door deze overwinning gaat Deltasteur alleen aan kop in de hoogste districtsklasse. Nadat de afgelopen weken de directe concurrenten in de titelstrijd werden verslagen, werd nu op overtuigende wijze WWV aan de zegekar gebonden.

Aankomende donderdag heeft Deltasteur met een midweekse wedstrijd de kans verder uit te lopen op haar concurrenten. In Bemmel is Thetis de tegenstander. De eerdere ontmoetingen met deze ploeg gingen niet altijd van een leien dakje. Om weer goede zaken te kunnen doen zal concentratieverlies in deze wedstrijd niet gepermitteerd kunnen worden.

Periodestanden: 5-0; 3-0; 2-1; 2-4

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk (4x), Chris Bos (3x), Peter van Gelder (2x), Dennis Bos, Dico Eenkhoorn, Wijnand Feuerstein

Manmeer: 0 uit 2

Manminder: 1 uit 3

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog