Wedstrijdverslag Heren 1 – Natare

Geschreven op 23 februari 2015

Deltasteur terug op kop van de eerste districtsklasse.

Zaterdag stond voor het eerste herenteam van Deltasteur de zesde wedstrijd van de kampioenspoule op het programma. Tegenstander was koploper Natare. Bij een overwinning zou Deltasteur de koppositie overnemen van de ploeg uit Aalten. Uiteindelijk zou Deltasteur met 4-8 aan het langste eind trekken en mag het zich dus, voor de tweede keer dit jaar, koploper in de hoogste districtsklasse noemen.

Deltasteur moest het tegen Natare doen zonder topscoorder Dico Eenkhoorn, door ziekte was het voor hem niet mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijd. Daarnaast wist Deltasteur dat eerder dit seizoen, ook in Aalten, Natare met 11-10 te sterk was gebleken. De Kamper ploeg wist dus voorafgaand aan de wedstrijd dat er een zware taak te wachten stond.

Deltasteur kwam goed uit de startblokken. De eerste aanval leverde voor de Kamper formatie meteen een doelpunt op. Erwin Rotman wist de bal voorbij de doelman van Natare te krijgen en zette Deltasteur op een 0-1 voorsprong. Natare slaagde er echter niet veel later in om de stand weer in evenwicht te brengen door de 1-1 te scoren. De vreugde was echter van korte duur voor de thuisploeg. Via Erik van Dijk en opnieuw Erwin Rotman nam Deltasteur in het restant van de periode een 1-3 voorsprong.

Net als in de eerste periode, ging Deltasteur ook in de tweede periode goed van start. Dennis Bos was trefzeker voor Deltasteur en vergrote de voorsprong van de bezoekers. Hierna zouden de scheidsrechters echter hun stempel op de wedstrijd gaan drukken. Aan de Kamper zijde werden de spelers met grote regelmaat met een persoonlijke fout naar de hoek van het bad gestuurd. Natare wist hier echter niet goed van te profiteren. In de tweede periode werd slechts één van de drie manmeersituaties afgerond. Hierdoor werd er naar twee periode van kant gewisseld met de stand 2-4.

In de derde periode moest er wederom snel een Kampenaar tijdelijk het bad verlaten. Natare wist daarvan te profiteren en scoorden de aansluitingstreffer. Vervolgens wist ook Deltasteur een manmeersituatie te creëren. De eerste manmeer van de wedstrijd werd meteen succesvol afgerond. Het schot van Dennis Bos was de keeper van Natare te machtig. Door deze treffer leek de comeback van Natare afgeslagen. In het vervolg van de periode wist de Kamper ploeg zelfs nog uit te lopen naar een verschil van vier doelpunten. Door doelpunten van Erik van Dijk en Jeffrey Metselaar stond er na drie periodes een 3-7 stand op het scorebord.

In de vierde periode wist Natare als eerste te scoren. Ze wisten een manmeer succesvol af te ronden en wisten het gat met Deltasteur weer iets te verkleinen. Dit was echter wel het laatste wapenfeit van de ploeg uit Aalten. Deltasteur wist achterin de verdediging gesloten te houden en wist zelf nog één treffer op het wedstrijdformulier te laten noteren. Chris Bos bepaalde de eindstand op 4-8.

Door deze overwinning neemt Deltasteur de koppositie over in de hoogste districtsklasse. De eerste plaats wordt op dit moment qua punten nog gedeeld met Natare, laatstgenoemde heeft echter één wedstrijd meer gespeeld.
Aankomend weekend heeft Deltasteur de kans om alleen aan kop te komen. In Kampen is WWV de tegenstander. De twee eerdere ontmoetingen dit jaar zijn allebei in het voordeel van Deltasteur beslist. In Kampen werd in de plaatsingspoule een 9-3 overwinning behaald en in de kampioenspoule was Deltasteur met 7-8 te sterk in Winterswijk. Om 16:30 zullen beide ploegen voor de derde keer de strijd aangaan.

Periodestanden: 1-3; 1-1; 1-3; 1-1

Doelpuntenmakers: Dennis Bos (2x), Erik van Dijk (2x), Erwin Rotman (2x), Chris Bos en Jeffrey Metselaar

Manmeer: 1 uit 2

Manminder: 3 uit 10

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog