Wedstrijdverslag Heren 3 – Swol 1894 6

Geschreven op 16 februari 2015

Klinkende zege van het derde.

Op carnavalszaterdag moesten we afreizen naar “de Vrolijkheid” voor de jaarlijkse uitwedstrijd tegen Swol 6. De wedstrijden tegen de Zwolse veteranen behoren toch al tot de leukste potjes van het seizoen, dus kan het in zo’n weekeinde helemaal niet meer stuk. De resultaten in de onderlinge ontmoetingen zorgen de laatste jaren ook telkens voor lachende Deltasteur gezichten. In december 2012 wisten de Zwollenaren nog eens van ons te winnen, nadien konden wij telkens drie punten bijschrijven.

Toch waren we er ditmaal niet gerust op. Topscoorder Harry Dokter speelt weer mee bij onze Zwolse vrienden, en als je de statistieken op de tablet nakijkt dan zie je dat Harry dit seizoen behoorlijk trefzeker is. We zijn uiteraard blij dat het weer zo goed met ‘m gaat. Ditmaal was onze gevreesde tegenstander er echter niet bij, hij bleek carnaval te vieren in Egypte. Of dat de meest aangewezen plek is voor het lopen van de polonaise dat weet ik niet, maar het zal er vast goed vertoeven zijn. Bij ons ontbrak ook een wereldreiziger. Peter zit in de USA, ietsje te ver weg om de wedstrijd te halen. Henk vierde carnaval met de buren, en Rene moest tafeldienst draaien in Kampen. De overige tien waren aanwezig.

De wedstrijd stond onder leiding van de arbiter Okoli, en dat bleek een aardige dame te wezen. Blijkbaar was er ook een rapporteur aanwezig, maar daarvan raakte deze dame niet van de kook. De wedstrijd verliep in een prima sfeer. We hadden afgesproken om tijdig te pressen, en wat gebeurt er dan: het eerste schot van de tegenpartij gaat er direct in. We wisten echter deze tegenslag goed op te vangen, scoorden direct tegen en stoomden door naar 1-4, waarna Jan uw stukkiesschrijver nog even verraste en de 2-4 op het scorebord bracht.

De tweede periode verliep voor ons prima. Onze aanvallen liepen goed, en verdedigend werd er weinig weggegeven. Enige tegenvaller was het missen van een strafworp door Jeroen, hoewel: een tegenvaller kun je dat nauwelijks noemen. Het valt juist mee wanneer hij er eens eentje maakt.

Blijven proberen Jeroen!

Er gebeurde in de wedstrijd echter nauwelijks dingen waar nog een beetje leuk over geschreven kan worden. We bleven goed aanvallen, en regelmatig scoren. Dan komt er zelfs een fase waarin spelers dingen gaan doen die ze anders nooit doen. In de vierde periode bracht zelfs uw stukkiesschrijver de moed op om een sprintje naar voren te trekken. Zij aan zij met een medespeler. Je kijkt opzij: Opa!

Op zo’n moment wordt het tijd om een punt achter de wedstrijd te zetten en dat deed ik dan ook. We liepen toch al uit naar een historisch grote uitslag. Met 6-16 kwam er een eind aan de martelgang voor de Zwolsen, en konden wij weer drie punten bijschrijven. Met 24 punten uit 14 wedstrijden hebben we op dit moment de scores van de laatste tien seizoenen wel zo’n beetje overtroffen, we gingen nog net niet in polonaise het bad uit.

Voor de volgende wedstrijd moet u even wat geduld hebben. Op 7 maart gaan we opnieuw naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Swol 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog