Wedstrijdverslag Heren 1 – DWK 1

Geschreven op 16 februari 2015

14-2-2015 DWK 1 – Deltasteur 1

Op Valentijnsdag, in het carnavalsweekend, stond de uitwedstrijd gepland tegen De WaterKippen in Barneveld. Het was bekend dat deze heren het nodige ervaring in de bondscompetitie hadden dus wist men dat er een zware pot op de agenda stond. Dit bleek ook wel uit het eerste wapenfeit van DWK door na 13 seconden de 1-0 op het scorebord te zetten. Deltasteur liet zien voor een winst te willen knokken door binnen 12 seconden ook het net te vinden door de hand van Dennis Bos. Keeper Michael Piest liet zien zich niet nogmaals makkelijk te laten verschalken door een schot uit een man minder situatie te keren. De eerste periode werd met 1-3 voorsprong afgesloten door goals van Chris Bos en Erik van Dijk.

De tweede periode had 3 minuten bruto speeltijd nodig alvorens de heren uit Barneveld hun tweede doelpunt van de avond konden noteren. Erwin Rotman wist echter een manmeer situatie te benutten om de marge van 2 goals voorsprong te behouden. In de laatste minuut van het tweede kwart wist Deltasteur weer een man minder situatie te overleven. Score halverwege de wedstrijd 2-4 in het voordeel van Deltasteur.

In het begin van het derde part gaf DWK zich niet gewonnen door aansluiting te vinden in de 3-4. Deltasteur liet er echter geen gras over groeien: Erik van Dijk benutte een strafworp; 3-5. Een minuut later was het Dico Eenkhoorn die vanaf eigen helft het net wist te vinden: 3-6. Een halve minuut later was het eveneens Dico Eenkhoorn die Deltasteur op een comfortabele voorsprong van 3-7 wist te zetten. Halverwege het derde kwart toonde Deltasteur veerkracht door wederom een man minder situatie te overleven en wist Dennis Bos de 3-8 op het scorebord te zetten en daarmee de wedstrijd op slot te gooien.

Richting het einde van het derde kwart werd het duidelijk dat DWK zich niet graag met dubbele cijfers zou laten verslaan. Begin vierde periode wist DWK via 2 geplaatste schoten zich ook terug te vechten tot 5-8. Deltasteur liet zich echter niet kennen door wederom DWK 2 maal achtereen niet te laten scoren vanuit een man minder situatie. Wijnand Feuerstein tekende op 2:59 voor het einde voor de 5-9, waarna de opdracht van coach Marcel van Tilburg was om gecontroleerd de wedstrijd uit te spelen. Met nog 2:15 te spelen wist DWK nog eenmaal het net te vinden om daarmee de eindstand van 6-9 op het wedstrijd formulier te laten tekenen.

Met deze 3 punten in de zak staat op 21 februari de uitwedstrijd tegen Natare gepland, die momenteel met een wedstrijd meer op 3 punten voorsprong staat. Deze wedstrijd zal daarom ook een bepalende factor hebben voor het verdere verloop van dit seizoen.

Doelpunten: Dennis Bos, Dico Eenkhoorn en Erik van Dijk (allen 2 keer), Chris Bos, Erwin Rotman en Wijnand Feuerstein (allen 1 keer).

Man meer: 2 goals uit 4 man meer situaties

Man minder: 1 tegengoal uit 7 man minder situaties

Strafworpen: 1 goal uit 1 strafworp

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog