Zeer goede prestaties zwemmers Deltasteur bij NJJK

Geschreven op 15 februari 2015

Vanaf donderdag 29 jan. t/m zondag 1 feb. werden in Amsterdam de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) gehouden. Voor Deltasteur mochten, Jari Hofsink, Kevin van Dijk en Milou ten Koppel starten. Er waren over 4 dagen verdeeld 7 sessies gepland. Iets meer dan 800 zwemmers uit heel Nederland waren samengekomen in Amsterdam. Het werd een kampioenschap om van te smullen.

Op donderdag begon het toernooi voor Milou met een 400m bc. De opwarmer, om te wennen aan het bad en de spanning, was een voorbode voor een geweldig toernooi. Maarliefst 20 seconden gingen er van haar oude PR af. 5.10.67 was een hele mooie 5e plek waard.

Vrijdagmorgen waren ook Jari en Kevin aan de beurt. 50 meter bc was voor hen de opening en voor Jari ook meteen de enige afstand waar hij op geplaatst werd. Dat op de vroege morgen sprinten lastig is bleek maar weer. De heren bleven toch wel iets boven hun PR. De races werden beschouwd door de zwemmers en coach als een leermoment voor de komende wedstrijden.

In de middag was het weer de beurt aan Milou. De 200m rc was haar volgende slag. Na de 20 seconden van gistermiddag was het vertrouwen groot. De 8 banen werden geconcentreerd gezwommen en wederom kwam er een dik pr op de klokken. 2.40.59 was een pr van 5 seconden en ze werd met deze tijd 7e.

Zaterdag was het de derde dag van het NK. De ochtendsessie begon met 100m rc voor Milou. De race ging zo mogelijk nog beter dan de 200m van een dag ervoor. 1.13.84 was niet alleen een fraai pr van 2 seconden, het was ook goed voor een 5e plek. Tijdens de prijsuitreiking kwam het besef pas dat ze maar 4 tiende van een seconde van de medailles verwijderd was. Het lijkt er dus op dat de jonge zwemster van Deltasteur in de zomer een serieuze kanshebber gaat zijn voor de medailles. De 2e afstand van de morgen was de 200m schoolslag. Toch nog wel enigszins vermoeid begon Milou aan de 200m schoolslag. Het was een zware race maar Milou bracht weer een PR op de klokken. In de middag werd er door Milou en coach besloten lekker laat in te zwemmen om zo toch wat extra rust te pakken. Een nagenoeg leeg bad aan het einde van de warming-up periode en heerlijk relaxed inzwemmen gaf extra energie voor de 200m bc. Na de succesvolle 400m waren er toch nog wel zenuwen voor de 200m. Misschien dat juist de zenuwen haar extra scherp maakten. Zes seconden (2.27.23) ging het ditmaal sneller dan haar oude toptijd en weer in de top 10 van Nederland!

De laatste dag, de zondag. ’s Ochtends en ’s middags werden nog 2 sessies afgewerkt. Beide sessies waren er twee Deltasteur zwemmers actief; Kevin & Milou. Kevin bleef tweemaal vlak boven zijn pr steken op de 100m bc en 100m ss waarbij de schoolslag wel een sterke race was tegen erg sterke jongens in zijn leeftijd. Het was voor Kevin een mooie ervaring en in de zomer als er op de lange baan geraced, wat zijn voorkeur heeft, gaat worden gaat hij het zijn leeftijdsgenoten zeker moeilijk maken. Ook Milou bleef op iets boven haar tijd op de 100m schoolslag. De 100m bc leverde wel een mooi pr op van 1.07.91. De 200m wisselslag van Milou was op de zondagmorgen een bijzondere race. Misschien wel de mooiste en meest verassende qua uitslag, samen met de 400m bc. Het keerpunt van de rc naar de ss ging volledig mis maar daar haalde ze zoveel energie uit dat de laatste 100m erg snel voorbij gingen. Weer een 5 plek van NL in 2.43.23 en haar oude pr van eind 2014 was 2.52.13! Het was een toernooi vol hoogtepunten en leermomenten. Een fantastische ervaring voor de zwemmers om met alle toppers in hun leeftijdsklasse te racen. Op naar de zomer waar we, op moment van schrijven, zeker met 5 zwemmers van Deltasteur zullen starten.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog