Bezoek wedstrijd Nederland – Turkije

Geschreven op 2 februari 2015

Deltasteur waterpoloërs bezoeken oefen interland Nederland-Turkije.

Donderdag 29 januari speelde de Oranje heren-equipe een 4e oefenwedstrijd tegen Turkije, dit maal in Amersfoort. Een mooie gelegenheid om een keer een wedstrijd te zien op min of meer het hoogst haalbare niveau van onze sport. Even rondmailen en we hebben een gezellig uitje! Een mooie afvaardiging van onze vereniging had zich verzameld bij zwembad de Steur, namelijk: Egbert, Harmke, Gerrie, Jeffry, Chris, ook zijn vader ging mee, Thirza, Marit, Romy en haar vader Martin, Giovanni, Erik, Rik, Emiel, Jesse, Thijmen en ikzelf, Martijn. Thijs en Jeroen kwamen op eigen gelegenheid en daarmee waren de meeste teams vertegenwoordigd.

De waterpolo mannen hadden dezelfde week al drie oefeninterlands met overtuigende cijfers gewonnen van Turkije, en het duurde ook nu niet lang voordat Oranje een voorsprong had. Eerlijk gezegd was de wedstrijd in dat opzicht ook niet erg spannend, want Oranje won met 18-5. Leuk was het zeker wel om bepaalde combinaties en afstandschoten te zien, de kwaliteiten van deze heren kwamen toen goed naar voren. Ook de ‘gevechten’ om de midvoor posities gaven ons genoeg gespreksstof, maar Turkije bleek echter niet in staat om Oranje wat meer weerstand te bieden.

Het kwalificatie toernooi voor het EK staat voor de deur, daar zullen de Oranje mannen hopelijk ook aantrekkelijk waterpolo spelen. Nieuws hierover vind je op http://www.waterpolo.nl/. Mocht je er nog naar toe gaan (het is in Utrecht), dan wens ik je daar veel plezier!

   

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog