Wedstrijdverslag heren 3 – Steenwijk 2

Geschreven op 25 januari 2015

Gefixt.

Trending topic in de voetballerij tegenwoordig: matchfixing. Afgelopen week kwamen de meldingen over gefixte wedstrijden tussen Willem 2 en Ajax en Feyenoord. Ook waren er verdachte oefenpotjes van ADO en Heerenveen. De voetbalwereld staat op z’n kop, want misschien zijn deze zaken slechts een topje van de ijsberg. Elke actie, elke misser van een doelman of een rare actie van een andere speler, alles ligt nu onder een vergrootglas.

De mensen die veronderstellen dat de zaken die nu aan het licht komen slechts een fractie van het aantal verdachte duels zijn beweren dat behalve de wedstrijden op topniveau er op allerlei wedstrijdjes in de lagere regionen gewed kan worden. Dus niet alleen bij Willem 2, maar ook bij Wageningen Vooruit, FC Schuddebuik een de vv Bal op Dak zijn plotseling alle wedstrijden verdacht.

 

Als we dan toch zover zijn, dan wordt het ook eens tijd om te kijken naar de wedstrijden in de 4e klasse A van het District Oost Waterpolo.

De meest vreemde en onlogische uitslagen komen er in deze afdeling voorbij.

Wat te denken van de volgende zaken:

ZZZ-Deltasteur 12-5, Deltasteur ZZZ 4-2….best wel groot verschil in twee wedstrijden.

Steenwijk 1 – Hatto Heim 5-11, Steenwijk 2 – Hatto Heim  10 -6 !

Deltasteur 3 – Nunspeet 4  13 – 7,  Deltsteur 3 – Triton Putten 2  2 -9,  Nunspeet 4 – Triton…10-1

Kunt u hier enige logica in ontdekken……ik niet!

Nu zien we tot op heden weinig (bel) chinezen in het zwembad, die zouden ter plekke direct opvallen. Wel is het zo dat menig team-uitje aan het eind van het seizoen plaatsvind bij : de chinees!

 

Afgelopen zaterdag was er dan de wedstrijd Steenwijk 2 – tegen ons eigen Deltasteur 3. Twee weken geleden ontmoetten beide teams elkaar al in Kampen waar wij de wedstrijd redelijk gemakkelijk wisten te winnen met 10-3. Deze uitwedstrijd moest dan ook minstens opnieuw goed zijn voor drie punten.

Maar u ziet in het voorgaande staatje, die uitslagen van Deltasteur 3 zijn grillig en verdacht. Chinezen hebben we ook bij ons in het bad nog niet gezien, maar dat diverse spelers van Deltasteur 3 een groot liefhebber zijn van een portie chinees, dat is ons allen wel bekend.

En wat zij onder het wachten op het inpakken van menu 3 met witte lijst staan te smoezen met deze afhaalchinezen, dat blijft natuurlijk onder het, papieren,  tafelkleed.

Verdacht was in elk geval de afmelding van deze wedstrijd van Martijn, in Kampen tegen Steenwijk nog een van de uitblinkers. Nu kon hij niet mee omdat hij moest klokken in Kampen, sinds wanneer beschikt hij over deze bevoegdheid….? Of..moest Martijn nog even langs de Chinees..(Garnalen met knoflooksaus)

Rene Beens had zich net als stukkiesschrijver ingeschreven voor de ONMK in Heerenveen. Stukkiesschrijver doet dat natuurlijk met het oog op beide programma’s, zwemt in Heerenveen, maar kan ook op tijd in Steenwijk aanwezig zijn. Rene was dat even vergeten,…..en kon er dus niet bij zijn….verdacht! In huize Beens/Leeffers staat de babi pangang ook wel met enige regelmaat op het menu.

Affijn, de wedstrijd begon met een kwartier vertraging. Kun je daar ook op gokken….of was de scheidsrechter om andere redenen verlaat. Aan zijn postuur te zien echt een liefhebber van een lekkere babi ketjap met bami.

We waren nog maar net begonnen of Henk verliet het water, misselijk, niet in orde. Henk speelde de rest van de wedstrijd niet meer mee. (Menu 6 met bami…)

Wie in het vervolg beter vooraf naar de chinees kan is Jeroen, die was ook al misselijk want hij had niet gegeten. Jeroen kan dus van het lijstje verdachten worden geschrapt. Volgende keer nemen we wel een zakje kroepoek mee voor Jeroen.

Egbert dan. In de thuiswedstrijd enkele mooie treffers, zaterdag alles kansloos, hoog over…(Chinese rijsttafel voor 10 personen, Egbert is gastvrij de deur staat daar altijd open.)

De doelman schrappen we van ons lijstje, hij deed teveel zijn best en hield nog heel wat tegen, en ook Peter schrappen we van het lijstje. In Ens hebben ze geen chinees.

Johan die hoort in elk geval bij de verdachte spelers…..die lust wel pap van de chinees.

Dan hebben we nog Jan, en Jan die slaakt altijd chinese kreten tijdens het spelen van een potje polo .

Watchoi,……en daar komt weer een bal van Jan aan. Jan schrappen we van ons verdachtenlijstje, met zo’n postuur, dan kom je niet vaak bij de chinees.

Dan nog Gerjan….gingen die ballen niet erg vaak tegen de lat, op het water of hoog over zaterdag. Binnenkort zit ie vast weer met de hele Keet aan de chinees.

Rein was nog wel opvallend actief zaterdag, scoorde zijn doelpuntjes, als die in het complot zat dan was het in elk geval goed verborgen. Maar dat past dan ook wel weer bij Rein, toch ook echt een liefhebber van de chinees, maar niet te ingewikkeld doe maar gewoon menu 1 met nasi.

Opa dan…normaal goed voor diverse p-tjes . Zaterdag ….niet één! En dat in een wedstrijd waar de p-tjes voor het oprapen lagen.Niet omdat er sprake was van een onsportieve wedstrijd, wel omdat de arbiter van dienst er zin in had…

En dan natuurlijk uw stukkieschrijver. Normaal gesproken een baken van zekerheid in de achterhoede en slechts met enige zeldzaamheid te betrappen op een p-waardig overtredinkje.

Dat ging deze partij in het begin ook, goed, maar plotseling viel elke actie in de ogen van de onpartijdige verkeerd uit. Met 2 ptjes de bakens verzet en iets meer naar voren gaan spelen. Om dan vervolgens toch achterin tegen de derde aan te lopen. Natuurlijk hield die tegenstander de bal vast, en daar zeg je dan iets van. Vervlogens wordt je gesommeerd om je mond te houden en dat is dan even teveel gevraagd….Rode kaart op  4.32 in de vierde periode.

De wedstrijd, die ging verloren met 6-5.

Zo dit stukkie is klaar, en nu op…..naar de chinees.

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog