Wedstrijdverslagen Heren 3 – ZZZ en Steenwijk 2

Geschreven op 19 januari 2015

Succesvol begin van 2015 voor ’t derde.

Na een paar weken competitiestop in december, met als aangename onderbreking het oliebollentoernooi, werd het seizoen van heren 3 op 10 januari voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Steenwijk 2.  Een laagvlieger op de ranglijst, dus er werden punten verwacht. Met deze wedstrijd werd de 1e helft van het seizoen afgesloten,  een seizoen waarop we tot dusver al redelijk tevreden op terug konden zien.

Ook deze wedstrijd kende een voorspoedig begin. In de 1e periode kwamen we vlotjes op 2-0  via Rene en een midvoor goal van Egbert, waarna een uitsluiting voor Gerrie de tegenpartij de kans bood om tegen te scoren, hetgeen ook geschiedde. Opnieuw een midvoor doelpunt van Egbert zorgde voor een comfortabele 3-1 stand na het 1e kwart.

In de 2e periode werd de score uitgebreid door Jeroen, een uitsluiting voor Johan zorgde ervoor dat Steenwijk halverwege  nog mocht hopen op een mooi resultaat, 4-2.

In de derde periode trokken we de wedstrijd naar ons toe, tweemaal Jeroen Rotman, the man of the match, en eenmaal Gerjan en een strafworp tegen via Gerrie, bracht de score op 7-3.

In de laatste periode moest de genadeklap worden uitgedeeld via de onderwatertruc. Die truc moet in de uitvoering precies kloppen natuurlijk. En dan moet je de nodige verwarring stichten bij de tegenpartij. Uw stukkiesschrijver deed dat op overtuigende wijze. Eerst naar voren zwemmen, net doen of je wil schieten. Zogenaamd dom kijken en niet bergrijpen wat je medespelers allemaal naar je toeroepen en de bal zogenaamd in paniek toespelen naar een teamgenoot. Die vervolgens, eindelijk, de bal speelt naar de al  lang boven water gekomen Gerjan, die deze kans netjes afmaakte. Kijk jongens….zo misleid je een tegenpartij!

Nogmaals Gerjan en man of the match Egbert (jawel….we hadden er deze wedstijd 2!) zorgden voor een mooie 10-3 eindstand en een prima start van 2015.

 

Een week later alweer een nieuwe match. Eentje met een heleboel lading. Het betrof namelijk de wedstrijd tegen de Zuiderzeezwemmers. Van dit team werd in de allereerste wedstrijd van het seizoen verloren, met liefst 15-2. Daar in het ondiepe water van zwembad Overboord kondigde zich een desastreus heren 3 seizoen aan. Een aankondiging die we echter in vele volgende wedstrijden weer overboord hebben gezet. Want die 1e competitiehelft eindigde dus met de hiervoor beschreven overwinning op Steenwijk 2, met zes overwinningen tegenover 4 nederlagen, en dat is voor ’t derde een prima prestatie.

Maar nu dus de schande van Dronten,….om het seizoen echt glans te geven moest die ook nog even worden weggepoets. De motivatie was er bij onze mannen. Want het complete basisteam van 13 spelers gaf acte de presente. (voor de niet letterkundigen: ze kwamen allen opdagen) 13 spelers , dat betekent dus dat er even goed opgelet moet worden met teams samenstellen, dan krijg je dus weer de sitatie dat je een A team en een B team had.

Uw stukkiesschrijver had van de aanvoerder nog geen wisselinstructies ontvangen. In de regel betekent dat, dat je dan deel uitmaakt van het basisteam. Dat basisteam bleek uit 8 spelers te bestaan. Een korte inventarisatie van het A team, als ik het goed heb waren dat Rein, Martijn, Henk, Egbert, Jeroen, Peter en Martin….deed bij ertoe besluiten om zelf dan maar voor het B team te kiezen. Met Gerjan, Rene, Johan, Jan, Gerrie, Martin en mijzelf, zag ik toch meer potentie om uit te blinken.

Dat A team presteerde zonder mijn aanwezigheid toch verrassend goed. De wedstrijd golfde heen en weer, we gaven weinig kansen weg en vielen gedoseerd aan. Met name de dubbele midvoordekking die werd toegepast werkte goed. Een doelpunt van Martijn zorgde ervoor dat de B ploeg met een voorsprong het water in ging.

Misrekening van het B team was het opstellen van Gerrie. Traditiegetrouw liep Opa al snel tegen tweemaal een p-tje op. Een daarvan werd afgestraft, ZZZ kwam op gelijke hoogte. Dat had nog erger kunnen zijn na een kleine misrekening van ondergetekende, die zijn tegenstander even onderschatte, langs zich liet kruipen, en vervolgens een strafworp veroorzaakte. De Drontenaren pakten dit cadeautje niet uit, zodat we halverwege op 1-1 stonden.

In de 3e periode weer de beurt aan het A team. Die trokken de wedstrijd weer de goede kant op. Rein zorgde na een rommelig uitgespeeld man meer, het woord uitspelen is hier zeer misplaatst, voor de  2-1.Vervolgens was het Jeroen die de volle aandacht opeiste. Een uitsluiting voor zijn tegenstander werd vakkundig verprutst door de bal direct op doel te schieten. Vervolgens kon hij deze misser rechtzetten door het benutten van een strafworp, hetgeen mislukte. En toch was het Jeroen, die ons even later op 3-1 bracht. De zeer rommelige 3e periode werd afgesloten met een one man show van Henk. Eerst een uitsluiting ontvangen, vervolgens de vrije bal blocken, een strafworp tegen krijgen en door de scheidsrechter gesommeerd worden om het uitsluitingsvak te verlaten en weer plaats in het veld te nemen….verwarring volop. De Drontenaren raakten hierdoor niet van de wijs en scoorden de aansluitingstreffer.

De 4e periode moest de zo dringend gewenste overwinning gaan brengen. Een succesvol A team (3-1) en een minder succesvol B team (0-1) zorgde voor een nieuw concept, we gingen met een gemixt A/B team te water. En dat bleek direct de juiste combinatie. We begonnen met onze specialiteit,  uw stukkiesschrijver werd gevraagd die ditmaal uit te voeren, maar het risico om heel erg grappig te moeten schrijven over mijn eigen misser durfde ik niet te nemen en dus ging deze taak weer naar Gerjan. Het  werd ditmaal vlekkeloos uitgevoerd, al was de assist nog wel wat slordig. Direct was er dus weer de veilige voorsprong van twee doelpunten. Wat we vervolgens zagen was het zeer succesvol vermoorden van een waterpolowedstrijd. Het tempo, voor zover al aanwezig, werd er totaal uitgehaald, we kregen zelfs nog twee uitgelezen man meer mogelijkheden, maar bij het vermoorden van de wedstrijd hoort blijkbaar dat je zelf ook niets meer toevoegt…

En aldus kwam de 4-2 eindstand op het bord. We waren snel klaar met het wakkerschudden van het publiek, dat waren er slechts 2. De vijfde periode wonnen we ditmaal met 13-0.

Op naar de volgende wedstrijd, volgende week alweer, uit bij Steenwijk 2.

 

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog