Wedstrijdverslag Heren 2 – ZEW

Geschreven op 19 januari 2015

De eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft voerde heren 2 naar Ermelo om daar aan te treden tegen ZEW 2. De eerste wedstrijd tussen die twee eindigde in een 10-5 overwinning voor de ploeg uit Kampen. In Ermelo zou het zeker lastiger worden i.v.m. de geringe afmetingen van het bad. Dit keer kwam Deltasteur wel goed uit de startblokken en nam zelfs een 4-1 voorsprong. De 1e ruststand werd bepaald op 2-4. Het verschil van twee bleef in de tweede periode in stand, waarbij ZEW een verschil van drie steeds terugbracht tot twee. Het derde kwart bracht een kentering. ZEW kreeg de geest en nam zelfs een 7-6 voorsprong. Dat kon gebeuren doordat de pressing over het hele veld ivm de foutenlast was gewijzigd in een pressing op eigen helft. De afstandsschoten van ZEW waren zuiver de de hoeken. Jelle Romkes, met 6 treffers de topschutter in deze wedstrijd bracht Deltasteur weer langszij en met nog een goals werd er gerust met een 7-8 stand. De pressing over het hele veld werd in het laatste kwart weer opgepakt en het verschil werd weer drie in het voordeel van Deltasteur, maar ZEW toonde veerkracht en twee goals brachten de spanning terug. Vanaf dat moment scoorde de ploegen om en om. Het bleef dus spannend tot 13 seconde voor tijd toen de 12e goal van Deltasteur de wedstrijd in het slot deed. Met 10-12 waren er drie dure punten verdiend.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog