Verslag A-competitie deel 3

Geschreven op 19 januari 2015

Goede prestatie zwemmers Deltasteur in Vaassen.

De derde van vier competitieronden in de A-Klasse werd door de zwemmers van Deltasteur afgewerkt in Vaassen. In de op een na hoogste klasse van Nederland word een plek in de middenmoot verdedigd. Alle uitslagen zijn nog niet bekend maar de verwachting is dat Deltasteur zich in de middenmoot handhaaft. Er werd hard gezwommen in alle categorieën, nergens werden er punten verspeeld door diskwalificaties. Verschuivingen door blessuregevallen werden prima opgevangen door andere zwemmers. De goede klassering mag dus worden beschouwd als een echte teamprestatie.

De wedstrijd werd geopend door de estafette 4 x 200m borstcrawl voor dames. Maaike Doornwaard, Naomi Hofsink, Annet van Stratum en Sigrit Aarten werden vooruit geschreeuwd door de gehele ploeg en zwommen keurige tijden.

Bij de Senioren/Jeugd zwemmers viel het zwemmen van Jari Hofsink (2.12.92 op de 200m rugcrawl), Gert Norg (2.33.60 op de 200m schoolslag), Gert van ’t Oever (53.13 op de 100m borstcrawl) en Marleen Welten (32.70 op de 50m vlinderslag) op.

Voor de Junioren stond het zware onderdeel 400m wisselslag op het programma. Bij de meisjes was het Sabine v/d Kolk die opviel met een eindtijd van 5.51.66. De jongens deden daar niet voor onder. Ruth Vahl (5.50.83), Raymond van Unen (5.53.76) en Jan-Willen v/d Berg (5.59.67) doken allemaal onder de 6 minuten grens. De jongste Junioren zwommen o.a. de 200m schoolslag. Dikke PR’s werden er genoteerd voor Ester Schuurman (6 sec. van haar oude tijd af) en Milou ten Koppel (2 sec. van haar oude tijd). Voor Milou leverde deze tijd ook nog een startbewijs op voor de NJJK eind deze maand. Kevin van Dijk zwom op de 100m rugcrawl 3 sec. van zijn oude toptijd af. Met 1.10.39 won hij afgetekend zijn race.

De jongste zwemmers van Deltasteur die meedoen aan de competitie lieten zich inspireren door de prestaties van de oudere zwemmers. Senna Geerdink en Rinze Kroeze zwommen beide 2 sec. van hun oude PR af op de 50m rugcrawl. Sanne van Dijk zwom 2x dikke PR’s op de 100m schoolslag en 50m rugcrawl en blijft zich elke wedstrijd verbeteren.

Zoals gebruikelijk bij competitiewedstrijden eindigde de wedstrijd met een tweetal estafettes. Zowel de Juniorenploeg van de meisjes als die van de jongens doken onder hun inschrijftijd en sloten zo een succesvolle wedstrijd af voor Deltasteur.

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog