Deltasteur wint van Woelwaters en is de nieuwe koploper.

Geschreven op 13 januari 2015

Zaterdag is voor het eerste herenteam van Deltasteur de tweede seizoenshelft begonnen. Tegenstander in het eigen Kamper zwembad de Steur was Woelwaters uit Harderwijk. In een wedstrijd die, in de eerste helft nog gelijk op ging, wist Deltasteur met 14-7 een ruime overwinning te boeken. Later op de dag bleek dit genoeg te zijn om de eerste nieuwe koploper te zijn in het kalenderjaar 2015.

Na de eerste twee speelrondes in de kampioenspoule deelde Deltasteur met twee andere teams de koppositie. Naast het eerste team van Deltasteur, hadden DWK uit Barneveld en Natare uit Aalten ook de eerste twee wedstrijden gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was bekend dat DWK (de koploper op basis van doelsaldo) verloren had. De eerste plaats in de poule lag dus voor het grijpen voor de Kamper formatie. Tegenstander Woelwaters is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klasse bond. Na twee wedstrijden in kampioenspoule staat het team uit Harderwijk echter puntloos op de laatste plaats in poule.

De wedstrijd was nog geen halve minuut bezig, toen Woelwaters een 0-1 voorsprong liet noteren. Via Erik van Dijk en Dennis Bos werd er echter al vrij snel orde op zaken gesteld door de thuisploeg en werd de achterstond omgezet in een 2-1 voorsprong. Doordat Deltasteur in totaal vier keer de lat wist te raken in de eerste periode, slaagde de ploeg er niet in de voorsprong verder uit te bouwen. Vervolgens trad de aloude wet in de sport in werking: Gaat de bal er aan één kant niet in, word er uiteindelijk aan de andere kant gescoord. Na een uitsluiting voor de thuisploeg, wist Woelwaters de bal voorbij doelman Michael Piest te krijgen en werd er gerust met 2-2 stand.

In de tweede periode kwam Deltasteur 1 opnieuw op voorsprong. Erik van Dijk was het die opnieuw met scherp schoot en de stand op 3-2 bracht. Beide ploegen wist daarna te profiteren van een uitsluiting bij de tegenstander. Nadat Woelwater op 3-3 was gekomen, wist Erik van Dijk opnieuw te scoren en zetten de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Via Erwin Rotman kwam Deltasteur vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op een verschil van twee doelpunten. Nadat Woelwaters de aansluitingstreffer had weten te maken, lukte het de Kamper formatie om met twee doelpunten een definitief gat te slaan. Wijnand Feuerstein scoorde via een manmeer de eerste treffer, Erik van Dijk benutte in de slotseconden een strafworp en bepaalde daarmee de ruststand op 7-4.

Na het wisselen van kant tussen de tweede en derde periode wist Woelwaters als eerste te scoren. De aspiraties voor een comeback werden echter snel teniet gedaan. Door drie doelpunten van Dennis Bos, allemaal uit manmeer situaties, en één treffer van Erik van Dijk wist Deltasteur de voorsprong verder uit te bouwen. Tussendoor wist Woelwaters ook één maal het doel te vinden. Doordat 45 seconden voor het einde van de derde periode het team uit Harderwijk succesvol een manmeer wist af te ronden, stond er na drie periode een stand van 11-7 op het scorebord.

Met nog één periode te spelen, leek te wedstrijd al beslist in het voordeel van de thuisploeg. Tijdens de laatste periode zouden er nog drie treffers gemaakt worden. Alle doelpunten werden gemaakt door Deltasteur 1. Chris Bos, Erik van Dijk en Jeffrey Metselaar bepaalden de eindstand op 14-7.

De relatief makkelijke thuisoverwinning bleek genoeg te zijn voor het overnemen van de koppositie voor Deltasteur 1. Doordat Natare ook wist te winnen, blijven zij medekoploper met de volle buit uit drie wedstrijden.

Na volgende week lijkt de kans echter klein dat de competitie nog steeds twee koplopers telt. In het Kamper zwembad treffen beide teams elkaar in de topper van de kampioenspoule. Naast de koppositie is er voor Deltasteur ook kans op een stukje eerherstel. In de plaatsingspoule leed Deltasteur de enige nederlaag van dit seizoen, in de uitwedstrijd tegen Natare.

 

Periodestanden: 2-2; 5-2; 4-3; 3-0

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk (6x), Dennis Bos (4x), Erwin Rotman, Wijnand Feuerstein, Chris Bos en Jeffrey Metselaar

Manmeer: 6 uit 8

Manminder: 3 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog