Wedstrijdverslag Heren 2 – DEK

Geschreven op 15 december 2014

Seizoen 2014-2015

De laatste wedstrijd van heren 2 in 2014 was de lastige uitwedstrijd tegen DEK uit Genemuiden. Het lastige zit in de diepte van het bad aan één zijde. Daar speel je handbal met een handicap, maar geen waterpolo. Om de bijna zeker gehanteerde zoneverdediging door DEK tegen steraanvaller Jelle M. Romkes te bestrijden was voor een variant gekozen om hem snel in balbezit te brengen. Dat lukte niet echt. Het uitspelen van de zone met beweging ging beter. Alleen was het verdedigend in de eerste periode niet strak genoeg. Via 1-0 en 1-1 liep DEK uit tot 3-1. Door de eerste van 4 treffers bracht Jelle Romkes de aansluiting tot stand. Het aanscherpen van de afspraken in de pauze resulteerde in het kantelen van de wedstrijd met Deltasteur 2 licht in het voordeel met 3-4. In het derde kwart werd het verschil vergroot tot 2, 5-7 en in het laatste tot 3, 5-8. Een belangrijke overwinning. Vorig seizoen werd in Genemuiden nog verloren. Met 18 punten uit 8 wedstrijden bezet Deltasteur 2 een 4e plaats met evenveel verliespunten als de huidige nummer 1 en 3 meer dan nummer 2 en 3.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog