Wedstrijdverslag Heren 1 – WWV 1

Geschreven op 15 december 2014

Deltasteur wint met veel moeite van WWV.

Na de overwinning van afgelopen week op Thetis stond de uitwedstrijd tegen de heren van WWV uit Winterswijk op het programma. In de plaatsingspoule werd er thuis met 9-3 gewonnen.

In de eerste periode begonnen de heren van WWV fel aan de wedstrijd. De kansen werden echter niet benut en het was Dico Eenkhoorn die een strafworp wist te benutten en zo Deltasteur op voorsprong bracht. WWV wist vervolgens twee keer een overtal situatie te benutten en kwam daardoor op voorsprong. Vlak voor het einde van de periode scoorde WWV van afstand en bracht de periodestand op 3-1.

Het was Dico Eenkhoorn die Deltasteur in de tweede periode op sleeptouw nam. Met twee afstandschoten werd de stand terug gebracht tot 3-3. Vervolgens wist WWV opnieuw uit een overtal situatie te scoren. Door een snelle en goed afgeronde counter kon Thijs Fikkert de stand weer gelijk maken en bracht de tussenstand na twee periodes op 4-4.

In de derde periode begon WWV weer beter te spelen. Met een afstandsschot en een benutte overtal situatie kwam WWV weer op een voorsprong van twee doelpunten. Maar wederom was het Dico Eenkhoorn die de achterstand verkleinde met één doelpunt.

Met een stand van 6-5 moest er nog het nodige gebeuren om de wedstrijd te kunnen winnen. In de vierde periode wist Deltasteur de controle over de wedstrijd te krijgen en moest een overwinning mogelijk zijn. Al snel wist Dennis Bos de stand gelijk te trekken. WWV reageerde al snel met wederom een knap afstandsschot. Maar ook hier snel op volgend wist Erik van Dijk ook van afstand te scoren. Met nog iets minder dan drie minuten te spelen scoorde Jeffrey Metselaar met een mooi afstandsschot het winnende doelpunt. Belangrijk was nog wel de redding van keeper Michael Piest op een strafworp een minuut voor tijd!

Met twee overwinningen uit twee wedstrijden in de kampioenspoule is Deltasteur goed op weg richting de promotie naar de bondsklasse. Na de korte winterstop staat op 10 januari de volgende wedstrijd op het programma. De tegenstander is dan De Woelwaters uit Harderwijk. De wedstrijd zal gespeeld worden om 19:00 in het zwembad in Kampen.

Periodestanden: 3-1; 1-3; 2-1; 1-3

Doelpuntenmakers: Dico Eenkhoorn (4x), Erik van Dijk, Jeffrey Metselaar, Thijs Fikkert en Dennis Bos (allen 1x)

Manmeer: 0 uit 1

Manminder: 4 uit 5

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog