Minioren Circuit Emmeloord

Geschreven op 14 december 2014

Veel medailles voor Deltasteur

Tijdens het Miniorencircuit in Emmeloord waren de 23 minioren van Deltasteur veruit de snelste in alle minioren leeftijdscategorieën. Hielke-Jan Penninkhof heeft op de 50 meter vlinderslag de grootste verbetering neergezet. Een persoonlijk record van maarliefst 166%.

In het 1ste programma mochten de meisjes minioren 2, 3 en 4 aan de start komen voor de 100 meter Borstcrawl. Carmen van der Laan tikte als 1ste aan en won daarmee goud. Sanne van’t Oever, Julia Fahner, Demi de Wolf, Arwen Schuldink en Lisette Wezenberg mochten ook in dit programma strijden. Helaas hebben deze dames geen podiumplaats weten te bemachtigen. Al deze dames hebben tijdens deze wedstrijd voor het eerst 100 meter borstcrawl gezwommen en daarmee allemaal nieuwe tijden neergezet.

In het 2de programma kwamen er 4 heren voor Deltasteur aan de start. Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel wisten wel het podium bereiken (goud en zilver). Beiden met een persoonlijk record van 3 seconden.

Ook in programma 3 (Senna Geerdink Goud op de 100 meter Rugcrawl), 4 (Robert Dragt Zilver op de 50 meter Vlinderslag), 5 (Monica Faber Zilver op de 200 meter Borstcrawl), 6 (Rinze Kroeze Zilver op de 100 meter Vlinderslag), 9 (Demi de Wolf Zilver op de 100 meter Rugcrawl),  10 (Yanieck Frijstein  Goud en Max van Ginkel Brons op de 50 meter Vlinderslag), 11 (Senna Geerdink Goud op de 100 meter Borstcrawl), 12 (Robert Dragt Zilver op de 100 meter Schoolslag), 13 (Monica Faber Zilver en Samantha Jongman Brons op de 100 meter Vlinderslag) en 14 (Rinze Kroeze Zilver op de 200 meter Borstcrawl) mocht Deltasteur een medaille ophalen.

Deze wedstrijd is een voorronde op de Minioren finales in Juni. Een succesvolle voorronde kan dit wel genoemd worden.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog