Wedstrijdverslag Heren 1 – PFC Rheden 1

Geschreven op 17 november 2014

Deltasteur als groepshoofd door naar kampioenspoule.

Zaterdag heeft het eerste herenteam van deltasteur de laatste wedstrijd gespeeld voor de herindeling van de competitie. In Kampen kwam PFC Rheden op bezoek. Waar voor Deltasteur een plaats in de kampioenspoule reeds zeker was, kon PFC Rheden zich niet meer kwalificeren en zij zullen moeten gaan strijden tegen degradatie. Voor beide ploegen stond er dus enkel de roem van een overwinning op het spel. Uiteindelijk zou Deltasteur 1 met 16-6 een ruime zege boeken. Hierdoor werd ook de eerste plaats in de plaatsingspoule veilig gesteld.

In de eerste periode slaagde Deltasteur erin meteen het verschil op de ranglijst in de score tot uitdrukking te brengen. Via doelpunten van achtereenvolgens Chris Bos, Erik van Dijk, Dico Eenkhoorn, Dennis Bos (2x) en Erwin Rotman stond de teller na een zeer sterke eerste zes minuten op 6-0. Mochten de mannen uit Rheden nog met hoop op een overwinning naar Kampen zijn afgereid, leek dit na de eerste periode een kansloze missie te zijn geworden.

Aan het begin van de tweede periode liet PFC Rheden echter zien dat er niet alleen in Kampen scorend vermogen schuil gaat achter de naam Bos. Via twee doelpunten van Willem Bos leek Rheden terug te komen in de wedstrijd. In het vervolg van de periode stelde de Kamper formatie echter orde op zaken. Via Erwin Rotman, Chris Bos en Dico Eenkhoorn liep Deltasteur 1 weer weg bij Rheden. Door deze drie treffers wisselden beide ploegen van kant met een stand van 9-2.

Nadat Dennis Bos al vroeg in de derde periode de keeper van Rheden had weten te passeren, volgde er een kleine tussensprint van Rheden. Via twee treffers wisten ze de doelpuntenreeks van Deltasteur te doorbreken. In de laatste twee minuten van de periode bepaalden doelpunten van Erwin Rotman (2x) en Thijs Fikkert de eindstand van derde periode om 13-4.

In de laatste periode werd de score wederom geopend voor een doelpunt van Kamper zijde. Erwin Rotman liet de keeper kansloos met een strak schot dat via de paal in het doel verdween. Na wederom twee treffers van de bezoekers, was het tijd voor het slotakkoord van de thuisploeg. Chris Bos en Peter van Gelder wisten te scoren en daarmee kwam de eindstand van 16-6 op het scorebord te staan.

Door deze overwinning werd het eerste deel van het seizoen 2014-2015 afgesloten. Met zes overwinningen en één nederlaag is de plaatsing voor de kampioenspoule met overtuiging behaald door het eerste team van Deltasteur. De kamper waterpoloërs zullen nu met zeven andere teams in 14 wedstrijden gaan strijden om de titel in de eerste districtsklasse oost en promotie naar de derde klasse bond.

Periodestanden: 6-0; 3-2; 4-2; 3-2

Doelpuntenmakers: Erwin Rotman (5x), Chris Bos (3x), Dennis Bos (3x), Dico Eenkhoorn (2x); Erik van Dijk, Peter van Gelder en Thijs Fikkert

Manmeer: 0 uit 0

Manminder: 2 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog