ONK kortebaan Tilburg 7 nov – 9 nov.

Geschreven op 15 november 2014

Drie dagen topzwemmen in Tilburg hebben we gezien, zowel van nationale toppers als van de Deltasteur zwemmers Naomi Hofsink en Gert van ’t Oever. Voor beide stond de 50m en 100m borstcrawl op het programma en Naomi zwom daarbij nog een 200 borstcrawl.

Voordat we het gaan hebben over de zwemprestaties moet er eerst een bedankje uit naar Trea Hofsink voor de uitmuntende verzorging (de pasta zorgde voor een hoog energielevel).

Op vrijdagmorgen was het Naomi die het toernooi af mocht trappen voor Deltasteur. Een ‘valse start’ werd het met een volgelopen brilletje. Als je geen kant kunt zien, je keerpunten dus niet voluit kan maken en toch maar 2 seconden boven je pr zwemt doe je het goed. 2.14.83 was daarom, onder die omstandigheden, een prima tijd!

De volgende dag was het Gert die zijn eerste afstand mocht zwemmen. Met 24.76 stond hij als 1e reserve en door afmeldingen mocht hij wel starten. Met 24.47 zat hij maar 9 honderdste boven zijn PR van voor zijn ongeluk. Een waanzinnige tijd vond iedereen alleen had hij zelf graag onder zijn echte PR gewild. Na Gert was het Naomi die wederom op zoek ging naar het doorbreken van de minuutgrens op de 100m bc. De start was nu wel goed en de eerste 2 banen zat het gas er goed op. Vlak voor het 2e keerpunt viel het tempo iets weg en dat was funest voor een tijd van onder de minuut. 1.00.30 was een goede tijd maar (nog) niet de tijd waar we op hopen. We blijven hard werken aan de slagfrequentie en de dag dat het gaat gebeuren komt steeds dichterbij!

Buiten het racen om was hebben we ons goed vermaakt in Tilburg. Er heerste een relaxte sfeer in het bad en dat was heel prettig. Gert presteerde het om Stephan nat te gooien (jongere zwemmers dit stukje niet lezen) met water uit zijn bidon vanaf de tribune. Goed om onze oude hoofdtrainer aan het werk te zien bij zijn nieuwe club!

De laatste dag was voor Gert een speciale. De 100m heeft hij als ‘zijn afstand’ voor dit seizoen benoemd en daar focust hij zich op. De NK limiet gezwommen op de Clubkampioenschappen (53.78) was al een tijd die coaches en Gert zelf niet in deze tijd van het jaar verwacht hadden. Doel was namelijk om in april op de NK te staan. Drie (!) weken na de Clubkampioenschappen stond  in Tilburg de klok stil op 53.13.

Naomi sloot het toernooi af met de 50m bc. De 3e afstand van haar op de 3e dag. Vermoeidheid gaat dan een rol spelen. Maar er kwam toch een tijd van 27.96 op de klokken voor Naomi. Dit tijd ligt maar 0.02 boven haar pr en ze was hier dan ook heel tevreden mee. Een tijd onder de 28 ‘zou heel mooi zijn’ en die kwam er dus.

Het toernooi zit er op en we werken nu toe naar de competitie en limietwedstrijden. Een NK geeft altijd weer een boost aan zwemmers en coaches. Als je dichtbij de limieten zit ga er dan voor! Je mag zo’n toernooi eigenlijk niet missen!

Video-opnames vind je hieronder:

Naomi 200m BC: http://www.youtube.com/watch?v=k7rn5rYYtCw&list=UU6jdOtCe33MYXsvIVrzKDCg

Naomi 100m BC: http://www.youtube.com/watch?v=VRJ10CdQuog&list=UU6jdOtCe33MYXsvIVrzKDCg&index=173

Naomi 50m BC: http://www.youtube.com/watch?v=08tadYK1d3o&list=UU6jdOtCe33MYXsvIVrzKDCg&index=66

Gert 100m BC: http://www.youtube.com/watch?v=Prg2hxIo_zM&feature=youtu.be

Gert 50m BC: http://www.youtube.com/watch?v=zAVDms40VUA&list=UU6jdOtCe33MYXsvIVrzKDCg&index=178

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog