Deltasteur strijdt om Overijssels kampioenschap.

Geschreven op 15 november 2014

Op zaterdag 1 november was het zover. De beste 24 zwemmers van Overijssel nemen het tegen elkaar op om te bepalen wie de snelsten zijn. In deze leeftijdscategorie van 8 tot 11 jaar werd er op vier verschillende slagen, gestreden om de titel  “Overijssels kampioen 2014”. Dat je als zwemmer mag zwemmen voor deze titel is al een prestatie op zich maar als je er dan bent ga je ook voor de winst. In een uitverkocht Twentebad in Hengelo zaten de tribunes vol met toeschouwers en waren de zwemmers van achttien zwemverenigingen klaar voor het kampioenschap. Inzwemmen begon om 12.00 uur waarna om 12.45 uur de wedstrijd van start ging.

Het kampioenschap startte met de 4x50meter vrije slag. In een nieuwe teamsamenstelling wisten Thijs ten Koppel, Hielke Jan Penninkhof, Demi Westendorp en Danique Koster met een tijd van nog geen drie minuten (02:47,17) het zilver binnen te halen. Niet veel later werd de eerste gouden medaille en de titel Overijssels kampioen behaald door Senna Geerdink op de 50meter vrije slag in een geweldige tijd van 37.12 seconden.

In de leeftijdscategorie jongens 9 jaar was Deltasteur goed vertegenwoordigd op de 50 meter vrije slag. Maar liefst drie jongens van Deltasteur wisten zich de tot de top vier van Overijssel te zwemmen.  Met een verschil van maar 0,3 seconden met de snelste tijd, behaalde Yanieck Frijstein een zilveren medaille en mag Max Van Ginkel zich met een tijd van 37.33 seconden Overijssels kampioen 2014 noemen.

In totaal wist Deltasteur 1 bronzen, 7 zilveren en 2 gouden medailles meer terug naar huis te nemen. Dat er hard gezwommen is blijkt wel uit de 32 persoonlijke records die gezwommen zijn door de zwemmers van Deltasteur.

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog