Wedstrijdverslag Heren 1 – EZ&PC 1

Geschreven op 9 november 2014

Deltasteur wint in een matige wedstrijd

Na de winst van vorige week op WWV was Deltasteur zo goed als zeker van de plaatsing in de kampioenspoule, maar na de overwinning op EZ&PC heeft Deltasteur zich definitief geplaatst voor de kampioenspoule.

In Arnhem was het Deltasteur dat goed uit de startblokken kwam.  Uit een aantal snelle aanvallen wisten Erik van Dijk(2x) en Dennis Bos de stand op 3-0 te brengen. EZ&PC kon voor het eerst wat terug doen vanuit een manmeer situatie. Dit bracht de periodestand op 3-1 voor de mannen uit Kampen.

Het goede spel van het begin van de eerste periode kon niet worden doorgezet in de tweede periode. EZ&PC wist terug te komen tot een 4-4 gelijke stand. Met name door het missen van de vele kansen van Deltasteur kon er geen afstand genomen worden van de tegenstander. Uit wederom een counter kon Erik van Dijk zijn 3e doelpunt aantekenen en de stand halverwege de wedstrijd tot 5-4  te brengen.

In de derde periode kon Dennis Bos vanuit een manmeer situatie de voorsprong vergroten tot 6-4. Na een afgeronde strafworp door Erik van Dijk en een snelle counter van Dennis Bos werd de wedstrijd beslist en werd de stand tot 8-4 gebracht.

In de vierde periode kwam EZ&PC weer terug door het benutten van een strafworp. De voorsprong werd echter al weer snel naar 4 doelpunten gebracht door een mooi doelpunt van Peter van Gelder. Hierop volgend wist EZ&PC nog éénmaal te scoren en daarmee werd de eindstand van 9-6 bereikt. In de laatste paar minuten van de wedstrijd mocht Pieter van Persie(15 jaar) zijn debuut maken in het eerste team van Deltasteur. Hij wist dit debuut nog bijna te bekronen met een doelpunt maar hij zag zijn schot op de paal belanden.

Zaterdag 15 november is de laatste wedstrijd van de voorcompetitie. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen de heren van PFC Rheden om 18:10 in het zwembad in Kampen.

Doelpunten: Erik van Dijk(4x), Dennis Bos(3x), Peter van Gelder en Chris Bos(beide 1x)

Man meer: 1 uit 3

Man minder: 2 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog