Wedstrijdverslag Heren 1 – WWV 1

Geschreven op 3 november 2014

Deltasteur 3 punten los in de strijd om de kampioenspoule

Na de winst vorige week op Nunspeet kende de competitie 3 lijstaanvoerders: Deltasteur (1e op doelsaldo), WWV en Natare. Allen hadden 3 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. WWV is dit jaar in heren 1 district komen te spelen door vorig seizoen kampioen te worden in heren 2 district.

In Kampen trad er een jonge ploeg met Winterswijkers aan. Dit resulteerde er in dat in de eerste periode er veel gezwommen werd. Door de zone-verdediging van Winterswijk waren de eerste kansen voor Deltasteur vooral van afstand en gingen een aantal keer net over de lat alvorens Erik van Dijk met een hard schot van afstand het net wist te vinden. In de eerste periode wisten beide teams niets te scoren vanuit een overtal situatie maar was het Chris Bos die met 18 seconden op de klok tekende voor de 2-0.

In de tweede periode ging Winterswijk zoals verwacht over op een meer pressende verdediging wat er voor zorgde dat de midvoor positie beter aanspeelbaar werd. Alvorens er vanaf die positie werd gescoord was het nogmaals Erik van Dijk die uit een overtal situatie wist te scoren. Het eerste weerwoord van WWV kwam vanuit een overtal situatie door een geplaatst schot vanuit de 2e lijn. Een minuut later wist WWV ook de aansluiting te vinden met de 3-2. Door er een schepje bovenop te doen was het vervolgens Deltasteur die een ruststand van 5-2 noteerde door een goed uitgespeelde manmeergoal van Erwin Rotman en een geplaatst schot van Dico Eenkhoorn.

De derde periode liet Deltasteur de teugels niet vieren en bleef goed verdedigen waardoor de score uitliep naar 7-2 in het voordeel van de Kampenaren. De beide goals werden gemaakt door Chris Bos. De laatste periode wist WWV haar laatste wapenfeit te laten noteren door te scoren uit een strafworp. In navolging op de 7-3 waren het Chris Bos en Erwin Rotman die de 8-3 en eindstand van 9-3 optekenden.

Door de overwinning staat Deltasteur nu 3 punten los van de nummer 2 WWV. Met nog 2 wedstrijden te spelen is Deltasteur vrijwel zeker van plaatsing in de kampioenspoule.

Doelpunten: Chris Bos (4x), Erwin Rotman (2x), Erik van Dijk (2x), Dico Eenkhoorn (1x)

Man meer: 3 uit 5

Man minder: 1 uit 4

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog