ZMC Emmeloord

Geschreven op 31 oktober 2014

Op stap met de masters……..naar Emmeloord.
Het nieuwe seizoen van het Zuyderzee masters circuit hebben we vorige maand mooi geopend met de succesvol georganiseerde wedstrijd in Kampen.
Afgelopen zaterdag werd de 2e ZMC wedstrijd gezwommen in Emmeloord. Met een tiental Deltasteur masters reisden we daar naartoe.
Ik mocht ditmaal meerijden met Gerlinde, en met Fabiola en Jannica op de achterbank werd het weer een gezellige boel.
Ik was alweer bang voor allerlei damesgespreksonderwerpen onderweg, maar dat bleek deze maal wel mee te vallen. Natuurlijk kwam het woord zwangerschap nog wel eens voorbij, maar dat is logisch gezien de toestand van onze teamcaptain Margriet. Voor de rest bleef het bij ditjes en datjes.
In Emmeloord aangekomen konden we lekker op tijd inzwemmen en ons voorbereiden op de te zwemmen afstanden.
Janny mocht als eerste van start op de 200 meter vrije slag, en die zwom ze geheel in eigen stijl wel keurig in een p.r.
Dat bleek de voorbode van een succesvolle Deltasteur middag. Want even later mocht ik zelf te water voor deze afstand. Met een p.r. van 2.58 en nog wat, en de wetenschap dat het conditioneel momenteel goed zit, legde ik de lat op 2.55. Dat betekende wel dat ik het nergens kon laten liggen, en meteen vol aan de bak moest. En dat deed ik dan ook. Acht baantjes buffelen, waarbij ik wel enige bezorgdheid had over de achterstand op anderen in mijn serie. Toch was er het gevoel van “het gaat lekker”, en dat bleek ook te kloppen, het werd 1.53.36 (die tienden en honderdsten kloppen wellicht nog niet, ik heb de uitslagen nog niet bij de hand) Een fantastisch nieuw p.r.
Vervolgens kwamen alle andere masters op hun eigen disciplines te water, de 25 meter schoolslag, de 25 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag.
Zelf vind uw stukkiesschrijver die afstanden te kort. Voordat je eens lekker op gang komt, dan ben je er al. En de slow-motion start die ik over het algemeen hanteer helpt ook niet erg bij zo’n kort stukkie.
Mijn ploegmaten trokken zich hier nikst van aan, de ene na de andere Deltasteur zwemmer/ster stoof door het bad, diverse p.r.’s werden aan flarden gezwommen.
Tom stoof zelfs zo hard op de muur af, dat ik even bang was of hij wel op tijd zou stoppen. Het scheelde weinig of men had de tegels van het Bosbad er opnieuw in moeten plakken. 12 seconden over de 25 vrij,…ik vind ’t knap hard.
Ook de anderen , Fabiola, Gerlinde, Jannica, Rianne Ciska, Bob, en Herbert zwommen allen een, of meerdere p.r.’s .
Zelf had ik er ook nog eentje, de 100 meter vrije slag ging eindelijk eens onder de 1.18. Ik weet het, voor echte zwemmers is dat een uitzwemtijd, maar voor mij was het prima.
Op de 100 meter wisselslag was het pijpje wel een beetje leeg, toch netjes gezwommen in 1.30..
Als afsluiting nog een heuse wisselslagestafette. Herbert zwom de rugslag, Tom school, daarna ikzelf op de vlinderslag en Bob moest het afmaken met de vrije slag.
Mijn teamgenoten kregen nog enige lichte kritiek van onze oud-clubgenote Miranda: “laten jullie die oude man de vlinderslag zwemmen?” Maar dit was toch echt de meest logische opstelling. We zwommen allemaal een klein beetje boven de tijd die we normaal gesproken in de mars hebben maar finishten toch keurig in 2.23….
Een prima wedstrijd voor de Deltasteur masters, welke onder leiding van invallend teamcoach Gerlinde uitstekend verliep.
De terugweg was ook weer heel gezellig in de auto.
Niet teveel meisjesdingen gelukkig, al dreigde het even de verkeerde kant op te gaan toen Fabiola ontboezemingen deed over de gevolgen van het stoppen met roken op de slanke lijn.
Bij het binnenrijden van Kampen ging het gespreksonderwerp zelfs over op een van mijn favoriete hobby’s………., bier!
Fabiola kondigde aan dat haar avond zou worden afgesloten met een flesje “la Trappe”.
Oh lekker, …..klonk het verrassend uit de overige dames. En plotseling ging het gespreksonderwerp over “La Chouffe”, “Kwak” , en nog meer van dat lekkers. Dus was deze rit naar huis veel te snel afgelopen. Regelmatig organiseert uw stukkiesschrijver een bierproeverijtje. Dat kan dus blijkbaar ook met de meisjes en jongens van de Deltasteur masters, maar daar hebben we he t later nog wel eens over.
Het ZMC seizoen wordt in november vervolgd met een wedstrijd in Almere.

Joop

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog