Wedstrijdverslag Heren 1 – Nunspeet

Geschreven op 27 oktober 2014

Deltasteur doet goede zaken in strijd om plaatsing in kampioenspoule

Na een weekend rust trad het eerste herenteam van Deltasteur op zaterdag 25 oktober in een uitwedstrijd aan tegen het eerste formatie van Nunspeet. Een affiche wat in de laatste jaren dikwijls voor spektakel had gezorgd. De Kampenaren waren tot op het bot gemotiveerd om de verliespartij van twee weken geleden recht te zetten. Nunspeet is daarbij een ploeg die heeft uitgesproken voor het kampioenschap te gaan en na 2 verliespartijen in de eerste 3 wedstrijden zou alleen winst tellen voor de veluwenaren. Het beloofde een spannende partij te worden.

In de eerste periode was het de Kamper formatie dat door een scherp schot van Dico Eenkhoorn op voorsprong kwam. Nunspeet daarentegen stelde hier zeer fysiek spel tegenover, maar uitgespeelde kansen leverde het hen niet op. Daarbij had de thuisploeg duidelijk grote moeite met de goed uitgevoerde zone-verdediging van de Kampenaren.

In de 2e periode werd eerst 0-2 gemaakt door alweer een mooi schot van Dico Eenkhoorn. Echter hielp Deltasteur de Nunspeters hierna weer in het zadel. Een mis gegokte omschakeling een 1-0 situatie gegund aan de Nunspeters, deze kans werd niet gemist. In de resterende tijd wist Nunspeet nog een treffer te maken, 2-2.

Na verwisseling van helften werd aan Kamper zijde afgesproken de gaskraan wat verder open te draaien. Het was duidelijk zichtbaar dat Nunspeet grote moeite had in het creëren van kansen, daarbij werden door Deltasteur grote kansen door gehaast spel om zeep geholpen. De afspraken werden goed opgevolgd. Daarbij werd het overdreven fysieke spel aan Nunspeetse zijde beloond met meerdere uitsluitingen. Door energiek spel en geduldig uitgespeelde man-meer situaties wist Deltasteur maar liefst 5 treffers te produceren (waaronder een schitterende lob van Dennis Bos). Aan de andere kant liet het Nunspeet niet meer in de wedstrijd komen, dit resulteerde in slechts één tegentreffer.

De laatste periode werd ingegaan met de instelling de wedstrijd rustig uit te spelen, niet mee te gaan met het geduw en getrek van de thuisploeg en de winst veilig te stellen. Ondanks dat Deltasteur nog meerdere mogelijkheden kreeg om het verschil te vergroten werden er geen treffers meer geproduceerd. Nunspeet bleef moeite houden met de goed georganiseerde verdediging en wist slechts één doelpunt te maken. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-7, een duidelijk verdiende overwinning.

Al met al werd met tevredenheid teruggekeken op de wedstrijd. Met deze overwinning doet Deltasteur goede zaken om plaatsing voor de kampioenspoule. Met nog drie wedstrijden te gaan is de ploeg op doelsaldo lijstaanvoerder van de B-poule. Volgende week wordt op zaterdag 1 november de huidige nummer 2 WWV uit Winterswijk ontvangen in zwembad De Steur. Wanneer ook deze wedstrijd in winst kan worden omgezet, zal het definitief geplaatst zijn voor de kampioenspoule.

Periodestanden: 0-1; 2-2; 3-7; 4-7

Doelpuntenmakers: Dico Eenhoorn (4x), Dennis Bos, Erik van Dijk en Chris Bos (allen 1x)

Manmeer: 3 uit 5

Manminder: 0 uit 5

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog