Sterk optreden zwemmers in A-Klasse

Geschreven op 26 oktober 2014

In IJsselmuiden werd zaterdag het competitieseizoen afgetrapt. Vorig jaar hebben we ons weten te handhaven in de A-Klasse maar de eindstand (25e) stemde destijds niet te tevredenheid. Omdat de zwemmers nagenoeg niets hebben laten liggen vorig jaar in de 4 wedstrijden leek het dit jaar ook lastig te gaan worden om in de middenmoot mee te gaan doen. Een eerste voorzichtige conclusie mag getrokken worden dat dit wel lijkt te gaan lukken.

Het fenomeen estafette zwemmen werd van jong tot oud zaterdag weer tot in perfectie uitgevoerd. Er komt altijd extra energie vrij bij Deltasteur zwemmers als zij gezamenlijk aan de start verschijnen. De dames Maaike Doornwaard (1.12.15 rc), Marleen Welten (1.20.9 ss), Naomi Hofsink (1.13.9) en Annet van Stratum (1.02.1 bc) zwommen aan het einde van de wedstrijd een clubrecord bij de dames op de 4 x 100m wisselslag. De junioren meisjes openden de wedstrijd met een daverende 4 x 100m borstcrawl. Milou ten Koppel (1.09.41), Manon de Man (1.07.8), Sabine v/d Kolk (1.07.6) en Nienke Kroeze (1.08.3).
Bij de mannen estafette was er een spannende strijd met de Berkelduikers uit Lochem. Een orkaan van aanmoedigingen stuwde de mannen Jari Hofsink (55.04), Max de Ceuninck van Capelle (55.8) Gert Norg (56.7) en Gert van ’t Oever (52.9) naar een eerste plek. De jongsten zwemmers deden niet voor het geweld van de oudere zwemmers onder. Senna Geerdink, Sanne de Wilde, Rinze Kroeze en Robert Dragt doken gezamenlijk ver onder hun inschrijftijd door.

De resultaten van de laatste wedstrijden zorgden voor goede hoop dat er ook op deze belangrijke wedstrijd snelle tijden zouden worden genoteerd. Maar het moest allemaal nog wel even gebeuren. Diskwalificaties kunnen we ons niet permitteren dus er stond extra spanning op de zwemmers. Naomi Hofsink zwom een clubrecord en een fraai pr op de 400m borstcrawl (4.45.85). Sigrit Aarten  mocht samen met Naomi de pittige 400m zwemmen. 4.54.64 was ruim onder haar doeltijd en een goede tijd. Max en Gert van ’t Oever zwommen bij de mannen de 400m bc. Beide heren deden het voortreffelijk. Max zwom 4.34.59 en Gert 4.19.14.

De 200m schoolslag is ook een zware afstand. Bij de dames zwommen Marleen Welten (2.57.90), Maaike Doornwaard (3.07.76) en Rosanne Schrijer (3.14.88) deze afstand. Jari Hofsink (2.40.23) en Bart Kors (2.55.50) deden dit bij de jongens. Alle 5 zwemmers zwommen op of onder hun PR en sprokkelden veel belangrijke punten bij elkaar voor het team. Bart was sowieso op dreef na een zware week op school met een dik PR op de 100m rc (1.09.78).

Een van de uitschieters bij de jeugd was Kevin van Dijk met 2 dikke PR’s. Hij zwom 2.39.79 op de 200m rc en 1.23.29 op de 100m vl. Jola Noya ging voor haar doen rustig af op de 200m bc en dit bracht haar naar een PR van 9 seconden. 2.32.64 was haar eindtijd. Mike Muller zwom 30 seconden van zijn 200m bc tijd af. 2.37.83 is zijn nieuwe PR.

Er deden zaterdag ook kinderen voor het eerst mee aan een competitiewedstrijd. Sanne, Monica, Senna, Robert Dragt en Sam zwommen alleen 1 of meerdere PR’s. Erg knap en deze zwemmers lieten zien dat zij er klaar voor zijn om de komende jaren bij te dragen aan het teamresultaat in de competitie.

Over de gehele breedte werd er prima gepresteerd en door veel verschillende zwemmers werden er punten gepakt. De breedte van de selectie is erg belangrijk en dat lijkt op dit moment wel goed te zitten. Op 15 november is de volgende competitieronde in Dedemsvaart.

 

Zie voor alle uitslagen en ranglijsten: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog