Wedstrijdverslag Heren 1 – Natare 1

Geschreven op 13 oktober 2014

Deltasteur leidt eerste nederlaag van het seizoen.

Zaterdag 11 oktober stond voor het eerste herenteam van Deltasteur de derde wedstrijd van het seizoen op de kalender. Voor de eerste uitwedstrijd moest er worden afreist naar Aalten om het op te nemen tegen medekoploper Natare. Beide teams wisten de eerste twee wedstrijden van het seizoen met winst af te sluiten en hebben daarmee goede hoop op het bereiken van de kampioenspoule. Uiteindelijk zou Natare aan het langste eind trekken met een 11-10 overwinning en staat nu alleen op kop.

In de eerste periode kwam de Kamper formatie op voorsprong door een treffer van Chris Bos. Binnen twee minuten was de wedstrijd echter volledig gekanteld. Door drie doelpunten sloeg Natare een klein gaatje en nam Natare een 3-1 voorsprong. Via een afgeronde manmeer door Erwin Rotman en een doelpunt van Erik van Dijk kwam het eerste team van Deltasteur echter weer op gelijke hoogte. De eerste periode eindigde daarom met een 3-3 eindstand.

In de tweede periode wist Natare wederom een gat van twee doelpunten te slaan. Maar ook deze voorsprong bleek niet houdbaar te zijn voor het eerste team uit Aalten. Erwin Rotman en Dennis Bos (manmeer) schoten de ploegen weer op gelijke hoogte. Lang leek het erop dat dit ook de ruststand zou gaan worden. Voor Deltasteur duurde periode echter elf seconden te lang. Het scheidsrechtersduo kende de thuisploeg een strafworp toe, waardoor het net voor de rust nog 6-5 werd.

Natare begon, door de treffer net voor rust, vol vertrouwen aan de derde periode en bouwde de voorsprong verder uit. Nadat de ploeg uit Aalten nog twee maal had gescoord, wist Dico Eenkhoorn wat terug te doen. Niet veel later wist Natare echter het gat weer te vergroten naar drie treffers. Deltasteur liet echter zien over veel veerkracht te beschikken en putte veel positieve energie uit het feit dat Dennis Bos net voor het einde van de periode het gat weer wist te verkleinen naar twee treffers. Stand na drie periodes: 9-7

De late treffer leek, in de vierde periode, een keerpunt in de wedstrijd te kunnen gaan worden. Wederom was het Dennis Bos die uit een manmeer wist te scoren. Toen Edwin Rotman niet veel later voor 9-9 wist te tekenen leek alles weer mogelijk voor de Deltasteur. Natare ging echter niet bij de pakken neerzitten en wist voor de vierde keer in de wedstrijd op voorsprong te komen. Maar ook deze voorsprong verdween weer van het scorebord. Dico Eenkhoorn schoot de bal voorbij de sluitpost van Natare en Deltasteur kwam daardoor ook voor de vierde keer op gelijke hoogte. Het scheidsrechterlijke duo leek echter van mening te zijn dat de drie punten in Aalten hoorden te blijven en gaf wederom op een cruciaal moment in de wedstrijd een strafworp aan de thuisploeg. De strafworp werd koeltjes afgerond en met nog 24 seconden op de klok was de wedstrijd beslist met 11-10.

Ondanks dat de Deltasteur liet zien over veerkracht te beschikken, was het gezien het spelbeeld niet onterecht dat de punten in Aalten bleven. Natare speelde scherper en hield daarom de punten terecht in eigen huis. Over twee weken krijgt Deltasteur 1 een kans zich te revancheren, dan is de uitwedstrijd tegen de heren van Nunspeet.

Periodestanden: 3-3; 3-2; 3-2; 2-3

Doelpuntenmakers: Erwin Rotman (3x), Dennis Bos (3x), Dico Eenkhoorn (2x), Erik van Dijk (1x) en Chris Bos (1x)

Manmeer: 5 uit 10

Manminder: 4 uit 8

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog