Wedstrijdverslag Heren 1 – De Dinkel 1

Geschreven op 8 oktober 2014

4 oktober 2014: Deltasteur 1 – De Dinkel 1

De 2e competitie wedstrijd van het eerste seizoensdeel voor Deltasteur werd gespeeld tegen de heren van De Dinkel. Vorig seizoen waren de uitslagen tegen deze ploeg 14-9 en 12-5. Na een overtuigende overwinning op DWV in de eerste wedstrijd werd er deze wedstrijd ook weer met veel energie aan de wedstrijd begonnen.

In de eerste periode waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Het duurde een aantal minuten voordat Deltasteur aanvallend het verschil kon maken maar door doelpunten van Thijs Fikkert en Chris Bos kwam Deltasteur langszij. Al snel maakte De Dinkel de gelijkmaker en leek de periode stand 2-2 te worden. Maar 30 seconde voor tijd wist Erwin Rotman een strafworp te versieren en deze werd benut door Erik van Dijk. Door een snelle counter kon Thijs Fikkert vlak voor tijd zijn tweede doelpunt maken en de periode stand op 4-2 zetten.

Het snelle spel begon in de tweede periode zijn vruchten af te werpen voor Deltasteur. Met enkele snelle counters werd de voorsprong uitgebreid tot 7-2. Door twee knappe schoten van De Dinkel en twee doelpunten van Deltasteur werd de stand na twee periodes op 9-4 gebracht.

In de derde periode werden er veel kansen gemist waardoor er maar drie keer gescoord werd. Door het hoge tempo van Deltasteur werden de heren van De Dinkel echter wel zo kapot gespeeld dat zij bijna geen kansen meer konden creëren. Alleen vanuit een strafworp werd er tegengescoord.

Door het hoge tempo van Deltasteur gedurende de hele wedstrijd waren de heren van De Dinkel zo moe gestreden dat Deltasteur deze periode 7 keer kon scoren. Doordat het zo gemakkelijk ging werden er in de aanval veel fouten gemaakt waardoor er meer gescoord had kunnen worden en ook in de verdediging verslapte de concentratie waardoor De Dinkel nog twee keer kon scoren.

Uiteindelijk een zeer overtuigende 19-7 overwinning op de heren van De Dinkel. De score had echter nog veel groter gekund als er wat nauwkeuriger met de kansen werd omgegaan. Maar met twee overtuigende overwinningen is Deltasteur goed opweg om zich te plaatsen voor de kampioenspoule.

Doelpuntenmakers: Chris Bos 4x, Dico Eenkhoorn, Wijnand Feuersteijn en Thijs Fikkert (allen 3x), Erik van Dijk 2x, Jeffrey Metselaar, Erwin Rotman en Peter van Gelder (allen 1x) en een eigen doelpunt van De Dinkel.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog