Swimkick deel 1 Emmeloord

Geschreven op 5 oktober 2014

Voor het eerste deel van de Swimkick zijn 23 zwemmers afgereisd naar het zwembad in Emmeloord. Het programma bestond uit de 25 of 50 meter rugcrawl en de 25, 50 of 100 meter schoolslag. Aan het eind van de wedstrijd werd de 4x25m vrijeslag nog gezwommen. Een mooi druk programma dus.

Na het inzwemmen was het, in serie 3 van programma 1(25 meter Rugslag), de beurt aan Denise Naberman, Yvon Jansen en Job Riezebos. Voor Yvon was het de eerste wedstrijd na een blessure, hierdoor kon ze een aantal weken niet zwemmen. Dit heeft gelukkig geen gevolgen meer gehad voor deze wedstrijd want ze tikte aan in een tijd van 34.05. Een PR van 5 seconden en een 11de plaats. Kortom goed begin dus. Voor Denise was het helemaal een feest, zij zwom voor Deltasteur deze wedstrijd de grootste PR, deze PR bestond uit maar liefst 25 seconden! Ook Job liet zich van zijn goede kant zien en tikte aan in een tijd van 30.98 (8 seconden PR). En dit alles was pas de 1ste serie waarin Deltasteur zwemmers aan de bak konden. In de volgende series waren aan de beurt: Jutta Stuiver (34.29 -> 1 seconde PR), Bram Wammes (28.19 -> 8 seconden PR, goed voor een Bronzen medaille), Laura van der Wal (27.61 -> 4 seconden PR, goed voor een Bronzen medaille), Krista Veehof (29.02 -> 2 seconden PR) en Sacha de Velde Harsenhorst (31.88 -> 1 seconde PR). En dat was pas programma 1 van de 14. Kortom de wedstrijd was goed begonnen voor Deltasteur.

In de programma’s die nog volgden werden een heleboel (mooie) nieuwe tijden neergezet. Een aantal Deltasteur zwemmers hadden vandaag afstanden die ze nog nooit eerder hebben gezwommen.

Dit was het geval voor Tom Nijhuis: in programma 2 (50m Rug) tikte hij aan in een tijd van 56.54, goed voor een 4de plek.

Medailles waren er voor:

Goud: Bram Wammes (25m Schoolslag) en Wiljan van den Berg (50m Schoolslag).
Zilver: Bram Wammes (25m Rugslag), Job Riezebos (25m Schoolslag), Laura van der Wal (25m Schoolslag) Ruben Hoeve (100m Schoolslag), Estafetteteam: Julia Fahner, Eline van Unen, Wiljan van den Berg en Tom Nijhuis (4x25m vrijeslag).
Brons: Job Riezebos (25m Rugslag) en Laura van der Wal (25m Rugslag).

Van de 47 gezwommen afstanden waren er 33 persoonlijke records. Een mooi begin voor de clubkampioenschappen.

Zie voor uitslagen en records: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog