Minioren circuit deel 1 Steenwijk

Geschreven op 5 oktober 2014

Vanaf dit seizoen mogen er weer junioren meedoen aan de minioren-wedstrijden. De 200 meter nummers die de junioren zwemmen zorgden voor een lange zit in Steenwijk. Het zou mooi zijn als de KNZB de regels aan zou scherpen en dat de minioren weer hun eigen wedstrijd terugkrijgen, met estafettes!

De wedstrijd was de eerste echte test voor de minioren, hoe staat iedereen ervoor met nog 2 weken te gaan richting de Clubkampioenschappen. De vele PR’s gaven de zwemmers & trainers een goed gevoel na afloop. De jongste meisjes, jaargang 2006, zwommen voor het eerst de 50m vlinderslag. Wat een bikkels zijn het. Een paar weken geleden begonnen zij hiervoor te trainen. Op de eerste training leek het onmogelijk dat zij over een aantal weken in de wedstrijd 50m vlinderslag zouden zwemmen maar door hard werken lukte het hen! Reuze knap dat Carmen, Arwen, Lisette en Julia de afstand zwommen. Voor de 50m vlinderslag hadden zij ook al even de 100m schoolslag gezwommen. Helaas voor Julia eindigde dit in een grote teleurstelling. Een diskwalificatie kostte haar een medaille terwijl niemand het idee had dat de diskwalificatie terecht was. Carmen, Arwen en Lisette zorgden wel voor een fraai Deltasteur podium op de 100m schoolslag. Op de 50m vlinderslag was Carmen onnavolgbaar. Met goud en een hele mooie tijd kan zij meer dan tevreden zijn. Arwen mocht ook weer het podium op bij de vlinderslag. De bronzen medaille was voor haar.

Yanieck, Max en Thijs (jaargang 2005) waren de mannen die 2x voor een geheel Deltasteur podium zorgden. Alles starts van de mannen eindigden in dikke pr’s. Hielke-Jan die in dezelfde leeftijd zwemt deed niets onder voor de mannen. Ook zijn starts resulteerden allebei in dikke verbeteringen van zijn snelse tijden. Opvallend was de zeer snelle 1.20.65 van Yanieck op de borstcrawl.

Bij de jongens 2003 waren ook alles starts PR’s. Sam zwom over meer dan 4 sec. vanaf. Rinze ging van 1.16.40 naar 1.12.69 op de borstcrawl. Op alle 3 de afstanden eindigde Rinze op het podium (2x zilver en 1x goud).

In de jaargangen 2004 en 2005 meisjes waren er medailles voor Sanne de Wilde (goud op de 100m schoolslag), Tara (zilver 100m schoolslag), Monica (goud 100m rugcrawl), Senna (brons 100m schoolslag & zilver 50m vlinderslag).

Op naar de Clubkampioenschappen!

 

Zie voor uitslagen en records: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog