NK Estafette 28-09-2014

Geschreven op 1 oktober 2014

IMG_4497

06:00 verzamelen op zondagochtend bij het zwembad in Kampen. De meeste mensen draaien zich rond dat tijdstip nog lekker om maar wij vertrokken met 15 zwemmen (3 ploegen) en 4 trainers richting Eindhoven om mee te doen aan de NK estafette. We hadden ons geplaatst met de meisjes junioren 1 en jonger, de jongens junioren 2 en jonger en de ploeg jongens minioren 6 en jonger. Na een voorspoedige reis kwamen we mooi op tijd aan bij ‘het’ zwembad en begonnen we aan het inzwemmen. Een flink aantal zwemmers was voor het eerst mee naar Eindhoven en naar een NK. Het bad en de vele zwemmers maakten indruk maar de zwemmers gingen er prima mee om. Voordat de wedstrijd was begonnen was de dag al geslaagd.

De oudste jongens moesten als eerste aan de start verschijnen. De 4 x 100m schoolslag was hun eerste afstand. Mike, Edwin, Ruth en Kevin zwommen naar een verdienstelijke 6e plek. Kevin zwom een zeer snelle 1.20.63. Ruth mocht na een operatie weer voor het eerst een wedstrijd zwemmen en dat was dus meteen een NK. Drie keer kwam hij op het blok en drie keer ging hij dik onder zijn PR’s door. We kijken nu al uit naar de Clubkampioenschappen en de competitie! Max nam de plaats in van Ruth op de wisselslag en dook ruim onder zijn PR op de 100m borstcrawl (1.12.69). Bij de 4 x 100m borstcrawl moest Ruth starten en dat werd dus een fraai PR. 1.08.40 op de je eerste wedstrijd van het seizoen zwemmen met een oud PR van 1.10.02. De mannen eindigden als 8e in het totaalklassement.

De meisjes Milou, Sanne, Monica, Tara en Senna plaatsten zich als 20e voor het NK. Met een jonge ploeg (alleen Milou zwom mee als junior 1 en voor de rest alleen maar minioren) deden de dames weinig onder voor de andere ploegen. Net als de oudste jongens begonnen de meisjes met de schoolslag. Tara, Senna en Sanne zwommen ruim onder hun PR op de 50m schoolslag. Milou zwom er iets boven maar haar tijd stemde tot tevredenheid. De ploeg eindigde als 17e en hield dus 3 ploegen achter zich. Op de borstcrawl was de 18e plek het hoogst haalbare. Helaas voor de dames zorgde een diskwalificatie op de 4 x 50m wisselslag ervoor dat een goede klassering in het klassement niet meer mogelijk was. Ook dat hoort erbij, een goede leer voor de volgende keer.

Als laatste, de jongste jongens. Van deze jongens had alleen Rinze ‘NK ervaring’. Sam, Yanieck, Max, en Thijs zwommen voor de eerste keer mee. Rinze ging 3x onder zijn PR (vooral de 38.67 op de vlinder was van een hoog niveau) en nam de andere jongens mee op sleeptouw. Goede overnames en tijden op en vlak onder de PR’s zorgden voor een 14(4 x 50m bc),  14(4 x 50m ss) en een 17e plek op (4 x 50m wisselslag).

Foto’s:
https://plus.google.com/photos/103884074243406076310/albums/6064422736718666977?authkey=CKHEoKzFgM6kmwE
en
http://www.mijnalbum.nl/Album=HBHNIEMO

Voor uitslagen zie: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog