Wedstrijdverslag Heren 3 – ZZZ 1

Geschreven op 25 september 2014

Zo, de kop is eraf, heren 3 is alweer enkele weken serieus in training en afgelopen zaterdag was er de eerste wedstrijd in zwembad Overboord te Dronten. Meteen de eerste wedstrijd beginnen in het allerberoerdste zwembad van de regio, dan hebben we dat maar vast gehad. Zoals bekend is het bad aan een zijde ondiep, en is het plafond nogal laag, schuin over het bad aangebracht. Een ding viel ons meteen al op in Dronten, het bordje met de openingstijden. Als vrije zwemmer kun je er aardig terecht tussen 7.00 en 8.30 uur. Op sommige dagen in de week kun je er iets later ook nog een keertje terecht, maar dan houdt het ook op. Als je in Dronten van zwemmen houdt dan is het zaak om vroeg op te staan, of lid te worden van de Zuiderzeezwemmers. De exploitant aldaar, Optiesport, zal wellicht ook het Kamper bad gaan beheren. Ze hadden de goedkoopste aanbesteding, in eerste instantie. Dat moet echter overnieuw, omdat deze aanbesteding wel erg goedkoop was. Het bordje openingstijden in Dronten werpt licht op deze zaak. Als je er nooit kan zwemmen, is er ook geen personeel nodig, en dan kun je de zaak goedkoop runnen. Ik denk dat in Kampen nog plaats is voor badmeester Roelof en cassiere Woutera. De rest van de medewerkers kan dan gebruik maken van die enorme gouden handdruk die ze beloofd is.
Oh ja, de wedstrijd,…..in het ondiepe, in duisternis gehulde bad kwam ons sublieme trainingswerk niet helemaal uit de verf. De Drontenaren walsten over ons heen, en we dropen beschaamd af naar Kampen met een 15.-2 nederlaag aan de broek.
Enige lichtpuntje, het openingsdoelpunt van Joop. Uw stukkiesschrijver deed er vorig jaar 15 wedstrijden over om er eentje te maken, een opdracht die nu in de eerste periode van de eerste wedstrijd al van de “to do list” kan worden afgestreept. Verder nog een goed doelpunt van Egbert. We werden in het bad getracteerd op een nederlaag, en buiten het bad op een lekker stukkie cake, gebakken door de moeder van Jeroen Rotman, en zo konden we tenminste proeven, die Drontenaren bakken er echt wat van.
We blijven vol goede moed trainen. Op naar de volgende wedstrijd op 4 oktober.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog