Pieper estafette-meet goede opening van het nieuwe seizoen

Geschreven op 21 september 2014

Ondanks dat de 4x 50m schoolslag van het programma was geschrapt werd het zaterdag toch weer een lange zit in Emmeloord. De gratis patat, ontspannen sfeer en de goede prestaties maakten veel goed. Tijdens de Pieper zwem je alleen estafettes. Het met elkaar zwemmen lijkt altijd voor extra motivatie te zorgen en dat zagen we zaterdag weer terug in de gezwommen tijden.

Van jong tot oud werden PR’s aangescherpt. Dat mag bijzonder worden genoemd aangezien we nauwelijks iets aan snelheid hebben gedaan in de trainingen. Alle selectieleden zitten nog volop in de voorbereidende fase t.a.v. het nieuwe seizoen en we richten ons vooral op het maken van meters. De jongste dames zijn al goed in vorm bleek zaterdag. Alle gezwommen tijden waren sneller dan de persoonlijke records. Manon zwom 31.73 op de 50m bc, pr was 32.21. Milou zwom een splittijd van 1.13.44 op de 100m bc, pr was 1.18.15. Ester ging op de vlinderslag sneller dan ooit, 1.31.48 om 1.33.09 Tessa zwom op de 50m bc als startzwemster naar 33.80, pr was 34.99. Esmee klokte een goede 1.29.71 op de 100m rc, pr was 1.31.82. De jongste mannen lijken nog iets meer tijd nodig te hebben om zich aan te passen aan de Juniorentrainingen. Toch zwommen zij al ‘op’ hun PR’s. Edwin ging na een seizoen waarin de 100m schoolslag niet lekker liep meteen erg hard, 1.31.72 waar 1.33.23 zijn pr is. Bij de oudere junioren viel het zwemmen van Elma (1.07.95 op de 100m bc als startzwemster, pr was 1.09.45) op. Jola dook voor het eerst onder 1.10, 1.09.70 zwom zij afgelopen zaterdag. Raymond zwom een mooie PR op de 100m bc, 1.03.83 is zijn nieuwe toptijd, was 1.04.17. Kristian gaat elke wedstrijd harder zwemmen. Meer dan 2 sec. gingen er van zijn 100m bc PR af, 1.14.40 was het resultaat.

Sabine deed als junior zaterdag mee in de categorie jeugd. Samen met Marleen, Rosanne en Maaike zwom ze naar een heel mooie 2e plek op de 4 x 100m wisselslag. Alle dames noteerden goeie tijden en zwommen mooie races. Ze lieten al vroeg in het seizoen zijn over een goede eindsprint te beschikken want alle dames gingen tot het uiterste in de laatste 25m van de race. Marleen verbaasde zichzelf met een 1.21.18 op de 100m schoolslag, meer dan een sec. onder haar PR.  De oudste heren en dames zwommen tijden zo rond de PR’s. Echte toptijden werden er ook niet verwacht gezien de fase van het seizoen waarin we zitten. Jari klokte een prima 1.00.79 op de 100m vlinderslag. Max (56.66) en Gert (54.98 startzwemmer) zwommen stabiele races. Naomi klokte als startzwemster een 1.01.18 op de 100m bc.

We zijn dus gestart met het nieuwe seizoen en de eerste resultaten zijn prima te noemen. De komende weken bereiden we ons verder voor op het seizoen, te beginnen met een weer een trainingsweek vol meters en zaterdag een limietwedstrijd in Dedemsvaart.

 

Zie voor uitslagen: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/
De niet officiële uitslagen (geklokte tijden door Trainers): Tijden Pieper 2014

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog