Limietwedstijd Dedemsvaart 20 september

Geschreven op 21 september 2014

Bloedheet was het in Dedemsvaart afgelopen zaterdag. Liters drinken gingen er doorheen en dat was nodig ook.  31 zwemmers zwommen tijdens de limietwedstrijd 50 en 100 meters. Na de Pieper was de conclusie dat de zwemselectie goed onderweg is richting de competities in oktober. Deze conclusie werd zaterdag bevestigd met veel PR’s (53 van de 82 starts) en veel goede races.

Het eerste NJJK limiet van dit seizoen werd behaald door Milou. Een fantastische tijd van 1.17.64 zwom zij op de 100m rc (pr was 1.25.26). Op dezelfde afstand ging Sabine naar 1.15.26. Dat Sabine in een ‘flow’ zit de laatste tijd zie je goed aan de tijden die zij zwemt. Elke start zaterdag resulteerde weer in een PR van minimaal 2 sec. Hard werken in de training wordt beloond. Samen met de dames 2000 en 2001 gaat elke training op het juiste tempo bij Sabine en stuwen de dames elkaar op naar een hoger niveau. Wie ook de flow te pakken heeft is Jari. Luid aangemoedigd door de oudere dames knalde hij naar 1.00.35 en 55.05 op de 100m vl en 100m bc. Twee dikke PR’s  en een bewijs dat hij zich heel goed ontwikkelt op deze 2 slagen.

Naast deze uitschieters werd er door veel meer zwemmers erg goed gezwommen. Maaike Doornwaard ging voor het eerst onder de 29 sec. op de 50m bc. 28.74 ligt niet heel ver van het NK limiet af en lijkt haalbaar. Sanne van Dijk past zich snel aan nu zij bij de junioren traint. 5 en 6 sec. gingen er van haar snelste tijden af op de 100m rc en 100m wis.

Er zwommen zaterdag ook enkele Minioren mee. Voor veel van hen was het de eerste wedstrijd van het seizoen maar ook zij verbeterden zich t.o.v. hun PR’s.

Zie de uitslagen via de link hieronder voor een compleet overzicht. Ondanks de hitte werd er toch erg goed gepresteerd. De komende week zal het iets rustiger gaan in de trainingen, na de eerste periode is het tijd voor een welverdiende herstelweek met veel techniek.

Volledige uitslag en ranglijsten: https://www.deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog