Miniorenkamp 2014

Geschreven op 24 juni 2014

39 minioren zijn het afgelopen weekend op Miniorenkamp in Wezep geweest. Zaterdag kwamen daar nog 6 minioren bij die een dag gezellig meededen. Op de camping de Heidehoek hadden we 9 fraaie blokhutten tot onze beschikking. Nadat iedereen vrijdagavond de camping verkend had en de blokhutten klaargemaakt waren voor de (korte) nacht gingen we het bos in voor een smokkelspel. Er werd gestreden om elk smokkelbriefje. Bezweet en wel kwamen we 1.5u later weer aan bij de blokhutten. Na wat vrije tijd bleven we rond 23u in onze eigen blokhut. Tot diep in de nacht was het gezellig in alle hutten. Toen eindelijk alle lichten uit waren kon ook de leiding wat rust pakken in een veel te koude tent (die zonder werkende ritsen ja).

Zaterdagmorgen hielden alle kinderen zich keurig aan de afspraak om niet voor 7:00 uit de blokhutten te komen. Enkele groepen hadden ook een eigen huishouding opgezet dus tijd om naar buiten te gaan was er ook niet. Tegen 8:30 kwamen de kinderen aan die de zaterdag gezellig meededen en kon er ontbeten worden. Daarna snel naar Ballorig te Hattem. Hoewel leiding niet hoeft te betalen om naar binnen te gaan was dat geen reden om niet mee te klauteren, springen en rondrennen

Miniorenkamp2014-1

Wat is er in Hattem veel zweet verloren gegaan (gelukkig zat er genoeg zout op de patat) en wat hebben onze minioren een energie. Waar de leiding soms uitgeput in een veel te krap speeltoestel zat uit te hijgen bleven de kinderen doorgaan, topsport! Het was dan ook geen verassing dat menig kampganger zat te slapen toen we in de auto zaten naar Lelystad. Daar hebben we een ronde gemaakt door het Belevenissenbos. Een prachtige locatie om lekker uit te waaien, nog meer rond te rennen en te balanceren op te smalle bomen over het water. Een paar natte pakken leverde het op maar gelukkig kwam de zon er af en toe goed doorheen en waren er droge kleren meegekomen.

miniorenkamp-2014-3

Na lekker wat soep en broodjes knakworst gegeten te hebben kwamen we bijeen in de ‘Miniclub’ om gezellig de dag met elkaar af te sluiten. Topacts werden er opgevoerd. Julia Fahner deed aan prachtige dansact op het podium, Tara en Monica zorgden er voor dat ‘meesters Gert en Dinand’ rare capriolen uithaalden op het podium en diezelfde leiding werd toegezongen door Sanne van Dijk en Milou. Dit lieten de heren natuurlijk niet op zich zitten en meteen werd de microfoon gepakt en teruggeslagen: http://www.youtube.com/watch?v=flCELS__q5I. Pas op, de link werkt verslavend en de kinderen kunnen het liedje vast en zeker even voorzingen. De nacht was alweer dichtbij maar de energie was nog niet op. Misschien volgend jaar toch weer in tenten zodat men wat meer uitgeput is? Toen ook eindelijk de oudere dames hun feest beëindigd hadden, ze waren bezig met confetti ophangen (hoe verzin je het?), was het stil op de camping.

miniorenkamp-2014-2

Zondagmorgen half 8 werden Mike en Henri wakker en er stonden geeneens 20 kinderen in de tent om ze te wekken. Na die tegenvaller en de eerste koffie verwerkt te hebben gingen ze maar eens een ronde langs de blokhutten maken. Stilte was het toverwoord en dus werd iedereen gewekt. Het kon toch niet zo zijn dat alle ouders straks topfitte kinderen weer in de auto hadden. Gezellig werd er weer gezamenlijk ontbeten en daarna was er nog mooi even tijd om naar het zwembad (of was het een sauna?) te gaan. Toen moest er toch echt opgeruimd worden want het was alweer tijd om te gaan. Wat vliegt zo’n weekend voorbij!

Dames en heren Minioren, namens alle trainers ontzettend bedankt voor weer een te gaaf weekend! We hebben veel gelachen en zelfs gehuild van het lachen. Dit jaar was de 3e editie va het Miniorenkamp en als wij jullie moeten geloven moet er zeker een 4e komen. Foto’s volgen snel, dan kunnen jullie met je ouders nog eens nagenieten.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog