Districtskampioenschappen O.13

Geschreven op 15 mei 2014

O.13 KNAP TWEEDE IN BRUMMEN

Zaterdag moest O.13 naar Brummen om tegen de 2 andere kampioen te spelen om het kampioenschap in district 2. De ploeg moest het doen zonder keeper Rik, het was Thijmen die zich opofferde om te gaan keepen. De eerste wedstrijd was tegen de SG DWV/de Spreng. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd met een licht overwicht voor Deltasteur het was Yoran die aan het eind van de eerste periode 2x wist te scoren. De tegenstander moest nu wel komen maar kwam niet door de hechte verdediging aan het eind van de tweede periode wist DWV/de Spreng toch te scoren, maar Deltasteur scoorde gelijk weer de 3-1. In de derde periode was de tegenstander moe gespeeld en met snelle counters liep Deltasteur snel uit naar een 7-1 voorsprong ondermeer door doelpunten van Mark en Romy. In de vierde periode werd er wat gas teruggenomen en wisten beide ploegen ieder nog 2x te scoren zodat de uitslag 9-3 was. Hierna werd er naar de wedstrijd tussen SG DWV/de Spreng en De Mors gekeken en iedereen was onder de indruk van De Mors die met maar liefst 11 spelers de wedstrijd makkelijk wonnen. De wedstrijd tegen De Mors begon gelijk knallend het was Yoran die zorgde dat hun beste speler binnen 13 seconden al 2 persoonlijke fouten had en ook nog de 1-0 uit een strafworp binnen schoot. De Mors maakte snel 1-1, maar het was Romy die van afstand de bal strak in de kruising schoot 2-1. De tweede periode ging gelijk op in een hoog tempo, maar de jeugdige Jessica, Mart en Mark wisten hun oudere tegenstanders goed in bedwang te houden. Verder was niet te zien dat Thijmen onze vaste keeper niet is, met enkele goede reddingen wist hij doelpunten te voorkomen. Na 2 periodes was de stand 4-4. De Mors had zeer veel overtredingen nodig om onze jeugdige toppers af te stoppen, zij kregen maar liefst 8 persoonlijke fouten tegen wij 2. In de derde periode werd er weer om en om gescoord en zo gingen we de laatste periode in met een tussenstand van 5-5. In de laatste periode was het De Mors die het eerst wist te scoren 5-6 , het was Yoran die op 1.26 de stand weer op 6-6 bracht.De Mors wist op 1 min. de 6-7 te maken ,binnen 6 sec. had Deltasteur alweer een man meer, met kunst en vliegwerk wist de keeper van De Mors de bal echter tegen te houden. Toen de scheidsrechter affloot was er even teleurstelling maar al gauw kwam het besef dat ze het fantastisch gedaan hebben tegen een ploeg die veel meer oudere spelers had. Na afloop was er gelijk de prijsuitreiking en kregen ze allemaal een medaille. Nadat iedereen was omgekleed zijn we naar Zutphen gereden om daar lekker met zijn allen patat e.d. te gaan eten. We waren allemaal tevreden met de tweede plaats en hebben het fantastisch gedaan.

De volgende spelers/sters waren mee: Jessica en Judith Poeder ,Roos de Goede ,Thijmen Karel ,Mark Beens ,Romy Bosman ,Mart Plantinga en Yoran Loos.

Foto’s van en rond de wedstrijden zijn te zien op: http://www.mijnalbum.nl/Album=BYA37IIG
M
et dank aan Kerstin Bosman

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog