KamperUI bokaal wéér voor Deltasteur

Geschreven op 11 mei 2014

Geschreven door: Eva Visscher en Henri Kragt.

Vorig jaar wonnen we voor het eerst onze eigen KamperUI bokaal, dit jaar mochten we de beker weer ophalen. De Deltasteur zwemmers lieten erg sterk zwemmen zien in het ’thuisbad’. Afgelopen zaterdag bleek maar weer eens hoeveel voordeel we hebben van het trainen in een 50m bad. Persoonlijke records werden verbroken die net waren gezet op de 25m baan. Een enorme opsteker voor de OVK de komende 2 weekenden.

De estafettes werden allemaal door Deltasteur gewonnen. Rappe tijden werden daarin gezwommen door Sigrit (rc 1.15.76), Eva (ss 1.23.50) en Manon (1.12.05). De tijd van Manon betekende zelfs dat zij een NK limiet zwom voor meisjes 2002! Helaas telt een estafette tijd niet mee, maar aankomende zaterdag staat de 100m borstcrawl voor haar op het programma tijdens de OVK.
Een NK limiet was er wel voor Raymond. Nieuwsgierig keken de trainers en Raymond naar de limietenlijst. Toen zij de 1.04.65 op de uitslagenlijst terug zagen kwam het besef, bijna een seconde eronder! Een fantastische tijd en een meer dan verdiende limiet.
Kevin (al een limiet binnen op de 100m bc) en Mike knokten beide voor wat ze waard waren om ook een startbewijs te bemachtigen voor het NK op de 100m schoolslag. Beide bleven er net boven maar ook voor hen geldt dat op de OVK er nog een kans komt. Stapje voor stapje komen ze dichterbij en ondanks de lichte teleurstelling van het net missen van het limiet waren het toch weer strakke PR’s waar ze blij mee waren.

De laatste van de potentiële NK gangers die zaterdag voor een limiet ging was Jari. Op de 100m rugcrawl verbeterde hij zijn eigen clubrecord op de lange baan. 1.04.33 was een heel goede tijd maar net 13 honderdste boven de limiet. Net als vorig jaar gaat hij 2 kansen krijgen op de OVK om de limiet te halen.

Er werd dus hard gezwommen op de KamperUI. Kristian zwom zijn PR op de 100m borstcrawl aan flarden. Anderhalf seconde ging er van zijn 25m bad (!) PR af. Bij de ouderen liet Gert zien klaar te zijn voor de OVK met een keurige 1.11.63 op de schoolslag, Naomi zwom een prima 1.02.26 op de borstcrawl en Maaike heeft de stijgende lijn weer te pakken: 1.04.67 op de borstcrawl.

De aankomende 2 weekenden zijn er de Overijsselse Kampioenschappen. De laatste kans voor de NK limieten en natuurlijk ook de strijd aangaan met de leeftijdsgenoten uit Overijssel.

P.S. Mijn collega journalist Henri zwom deze zaterdag ook prachtige tijden. Hij liet zien dat hij de 100 meter vl. nog prima beheerst (1.05.63). Daarnaast zwom hij op de 100 meter bc. een prima tijd (57.81).

Voor uitslagen en ranglijsten zie: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/
Voor foto’s van gisteren ga naar de foto pagina van de Deltasteur-website.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog