43. Internationales Pfingstschwimmfest / ARNSBERG – 6 t/m 8 of 9 juni 2014

Geschreven op 8 april 2014

arnsberg3 Arnsberg1

 

Beste zwemvrienden!

Ook dit jaar gaan we in het Pinksterweekeinde weer naar hét zwemtoernooi van het jaar: Arnsberg! Dit toernooi zal gehouden worden op 6, 7 en 8 juni 2014 in het zwembad van Neheim (Arnsberg).

 DE WEDSTRIJD

De wedstrijd vindt plaats in een verwarmd zwembad (26° C) van 50 meter lang en 8 banen breed. We verplichten alle waterpoloërs, recreatieve zwemmers en selectiezwemmers om op zaterdag en zondag minimaal twee afstanden (exclusief estafettes) per dag te zwemmen. Daarnaast kunnen de liefhebbers aan het eind van de vrijdagmiddag/begin van de vrijdagavond al meedoen aan langere afstanden. Dit is niet verplicht maar natuurlijk wel erg leuk.

De wedstrijd is steevast omgeven van een geweldige sfeer met heel veel toeschouwers. Gezien het internationale aspect van de wedstrijd is dit daarom een unieke mogelijkheid om eens tegen zwemmers uit vele andere landen te zwemmen! Door de vele starts (meer als 4500!) kan er gezwommen worden op ieders niveau.

Arnsberg2

VERBLIJF
We krijgen een plek toegewezen op het zwembadterrein waar we onze tenten op kunnen slaan. We verblijven dus ook in tenten waar zelf voor gezorgd moet worden. Voor de anti-kampeerders onder ons; na dit weekend ben je pro-kampeerder. Met uitzondering van afgelopen jaar, toen het toernooi al halverwege mei gehouden werd, is het weer de 5 jaren ervoor steevast prima geweest (veel zon en temperaturen boven de 20/25 graden) en doordat iedereen bij elkaar de tentjes opslaat is het al snel erg gezellig.
ETEN EN DRINKEN
Zonder krachtvoer geen snelle tijden. Net als voorgaande jaren worden de maaltijden in Arnsberg door ons verzorgd (broodmaaltijden ’s morgens en ’s middags, warme eten op zaterdag- en zondagavond), De ene dag hebben wij de keuze uit bami/nasi/macaroni, dit is inclusief saté. De andere dag gaan we barbecueën, dit is inclusief stokbrood en diverse sauzen. Het ligt aan het weer op welke dag we gaan barbecueën of bami, nasi of macaroni gaan eten. Mocht iemand dit niet lusten of niet mee willen eten, dan is er op het zwembadterrein de mogelijkheid om patat, broodjes currywurst und BRATWURST etc. te kopen.

Tussen de middag is er bij de eettent van de club de mogelijkheid om een hamburger of broodje frikandel te kopen. Tevens is er de mogelijkheid om drinken te kopen bij de club.

Wij rekenen voor de bami, nasi en macaroni € 8,00 (inclusief saté en satésaus). Voor de barbecue rekenen we € 8,00 (inclusief stokbrood, kruidenboter en diverse sauzen). De broodmaaltijden kosten voor het hele weekeinde € 8,00 (inclusief koffie, thee, melk, broodbeleg, ranja, yoghi etc.). De broodjes hamburger/frikadel en drinken kosten € 1,00 per consumptie. Een blik bier kost € 1,25 en is enkel te verkrijgen en consumeren na afloop van het zwemprogramma.

Wat? Hoeveel?
Wedstrijd € 5,00 per slag
Verblijf € 3,00 per nacht
Broodmaaltijden ochtenden en middagen € 8,00
Avondmaaltijd 1 (nasi/bami/macaroni) € 8,00
Avondmaaltijd 2 (BBQ) € 8,00

De broodjes frikadel/hamburger en het drinken kan tijdens het weekend afgestreept worden op een lijstje. Na het weekend zal dit verrekend worden.

NIET-ZWEMMERS
Ook voor alle ouders, broertjes en zusjes die meegaan is het een aanrader om mee te gaan. Tussen de slagen door is er altijd genoeg te doen en de organisatie organiseert veel activiteiten voor de jongeren. Daarnaast zijn we ook dit jaar weer ouders nodig als begeleiding zodat we er met elkaar weer een sportief en gezellig weekend van kunnen maken! Ook als klokker/official kun je je aanmelden. Schroom niet om dit te doen!
VERZEKERING
Omdat er in de afgelopen jaren geen reisverzekeringen meer zijn afgesloten via de club heeft de organisatie ervoor gekozen deze mogelijkheid niet meer aan te bieden. Het wel/niet afsluiten van een reisverzekering is nu dus de verantwoordelijkheid van de deelnemers.

VERVOER
Het vervoer moet iedereen onderling regelen, dit wordt niet door de organisatie gedaan!!

ORGANISATIE
Algemeen emailadres arnsberg.deltasteur@gmail.com

Hier kun je tevens terecht met vragen en/of opmerkingen.

AANMELDEN
GEEF JE OP VÓÓR ZONDAG 11 MEI. Aanmelden kan via het opgaveformulier. Vul het formulier volledig in en mail dit onder vermelding van je naam naar de organisatie. Uiterlijk 18 mei krijgen jullie een bevestiging met de kosten die vervolgens middels de gebruikelijke automatische incasso verrekend zullen worden.

Alle documenten:

Arnsberg 2014 – Uitnodiging

Arnsberg 2014 – Opgaveformulier

Arnsberg 2014 – Programma

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog