Verslag Minioren Voorronde deel 5 IJsselmuiden

Geschreven op 6 april 2014

In ons eigen bad estafette zwemmen onder toeziend oog van veel ouders brengt het beste naar boven bij onze minioren. Meestal eindigen de verslagen met de estafettes maar deze keer moeten we er mee beginnen. Bij de jongste categorie hadden we 2 teams ingeschreven op de 4 x 50m wisselslag. Robert Dragt, Tara Schuurman, Monica Faber en Max van Ginkel waren team 1. Yanieck Frijstein, Noa v/d Beek, Senna Geerdink en Robert v/d Noort vormden team 2.  Er werd aan het einde van de wedstrijd erg hard gezwommen en na de laatste zwemmers zat er maar 2 seconden tussen beide teams. Max zwom als slotzwemmer een heel goede 38.37 op de borstcrawl. Senna zwom een onwaarschijnlijk snelle 43.31 op de vlinderslag. Eerste en tweede werden de ploegen van Deltasteur. De oudste minioren mochten de wedstrijd afsluiten met de 4 x 50m borstcrawl. Met een 200m wisselslag en 100m vlinderslag al in de benen zwommen Rinze Kroeze (34,16) Milou ten Koppel (35,03) Edwin Kanis (33,46) en Max de Lange (32,26) naar de winst!

Eerste plaatsen waren er zaterdag voor Robert Dragt, Robert v/d Noort en Senna Geerdink (2x). De gouden medaille van Robert v/d Noort was een grote verrassing. Op de 50m vlinderslag zwom hij in de een-na-laatste serie naar een prachtige tijd van 45.46 (PR was 54.41). De zwemmers in de laatste serie kwamen daar bij lange na niet aan en zo won Robert deze afstand!

Zilveren plakken werden opgehaald door Robert Dragt, Monica Faber en Edwin Kanis. Edwin ging op de 100m vlinderslag van 1.36.30 naar 1.29.98. De afgelopen weken is er veel op de vlinderslag getraind door de oudere minioren en dat betaalde zich uit zaterdag.

De bronzen medailles werden behaald door Samantha Jongman, Milou ten Koppel, Rinze Kroeze (2x). Lang zat Samantha tegen de podiumplekken aan, vaak was het net 4e. Zaterdag was het eindelijk eens raak en met 4 sec. sneller dan ooit zwom ze ook nog eens een dik PR op de 100m rugslag.

De komende weken zijn er wat minder wedstrijden voor minioren. In de komende tijd zullen we echter niet stil zitten maar weer hard aan het werk gaan in de trainingen om te kunnen pieken op 31 mei (clubkampioenschappen) en tijdens het 2e weekend van juni (Minioren Finales).

Zie voor uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog