Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 25 maart 2014

Deltasteur zet titelaspiraties in de ijskast na verlies in Elst

Afgelopen zaterdag stond voor Deltasteur heren 1 in het Gelderse Elst de uitwedstrijd tegen EZ&PC op het programma. In de thuiswedstrijd had de Kamper formatie, in een van haar beste wedstrijden van dit seizoen, een ruime 18-5 overwinning geboekt. Ondanks dit resultaat en door het gegeven dat Deltasteur geen punten meer mocht laten liggen in de titelstrijd was de ploeg ervan bewust dat het vandaag geen gemakkelijke opgave zou worden. EZ&PC weet het in eigen huis iedere tegenstander moeilijk te maken, zo ontsnapte lijstaanvoerder Flevo een week ervoor in extremis met 1 doelpunt verschil. Daarbij zouden ook de afmetingen van het zwembad in Elst niet in Kamper voordeel spreken, een bak van 4 banen breed en aan een zijde een diepte van 1.40m is in alles het tegenovergestelde van het geliefde thuisbad De Steur.

Bij het ingaan van de eerste periode was afgesproken dat de Kampenaren iedere aanval vol gas zouden geven om de stugge tegenstander meteen met de rug tegen de muur te zetten. Dit plan bleek niet direct uitvoerbaar. Deltasteur was onzorgvuldig en onwennig in het staand verdedigen en binnen 2 minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Het spel vloeide hierop heen en weer. Deltasteur wist in het verloop van de periode via Erik van Dijk en Wijnand Feuerstein 2 doelpunten te produceren, waar EZ&PC er nog één tegenover stelde, tussenstand na periode 1: 3-2

Tijdens de tweede periode was het Deltasteur dat de wedstrijd wat meer onder controle kreeg. Het verdedigen aan de diepe kant deed de ploeg duidelijk goed en door doelpunten van Sjoerd Eenkhoorn, Chris Bos & Erik van Dijk wist de ploeg even op voorsprong te komen. Echter bleek ook EZ&PC daadkrachtig op te kunnen treden; door 2 doelpunten in deze periode was de stand volledig in evenwicht: 5-5.

Inmiddels was ook titelconcurrent Flevo in het bad aangetreden om EZ&PC de broodnodige support te geven. Of het hieraan lag of dat Deltasteur weer in het ondiepe moest verdedigen, feit bleek dat Deltasteur zich in de 3e periode in een lastige positie wist te manoeuvreren. In plaats dat de ploeg veerkrachtig op zou treden met goed spel werd energie verspild aan het uiten van frustraties na twijfelachtig scheidsrechtelijk optreden. Deltasteur wist via Erwin Rotman slechts 1 doelpunt te maken. EZ&PC bleek uiterst effectief en wist door slimme acties van haar routiniers 3 doelpunten te produceren, tussenstand na periode 3: 8-6.

In de vierde periode zou Deltasteur alles uit de kast moeten halen om nog een bevredigend resultaat te kunnen halen. Echter kreeg het vertrouwen door alweer een doelpunt van EZ&PC na 16 seconden al een beuk. Alle registers moesten opgetrokken worden en Sjoerd Eenkhoorn realiseerde dit door binnen twee minuten 2 doelpunten te maken. Met nog 4 minuten op de klok zou alles nog mogelijk zijn. Het spel vloeide in hoog tempo op en neer en aan beide kanten werden opgelegde kansen gemist. Deltasteur wist een uitgelezen mogelijkheid, namelijk een laatste manmeer-situatie, niet meer te verzilveren, eindstand een jammerlijke 9-8 in het voordeel van EZ&PC

Een blik op de stand leert ons dat de uitbundige, maar enigszins voorbarige feestvreugde van Flevo niet zonder reden was. De ploeg uit Nijkerk is 4 punten los en hiermee heeft Deltasteur het kampioenschap niet meer in eigen hand. De bal ligt nu volledig bij Flevo dat in de komende wedstrijden de twee ploegen treft waarvan zij eerder dit seizoen van verloren hebben…

Aanstaande zaterdag komt Flevo op bezoek in Kampen. Het belooft een ware clash te worden en daarom roept Heren 1 u allen op de ploeg naar het laatste sprankje hoop te schreeuwen! Aanvang: 17.20 uur!

Periodestanden:              3-2, 2-3, 3-1, 1-2

Doelpuntenmakers:      Sjoerd Eenkhoorn (3x), Erik van Dijk (2x), Erwin Rotman, Chris Bos & Wijnand Feuerstein (allen 1x)

Manmeer:                          4 uit 6

Manminder:                      0 uit 5

 

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog