Verslag Swimkick Steenwijk

Geschreven op 23 maart 2014

Vorige week zwommen de oudere minioren erg hard en dat deden de jongsten afgelopen zaterdag dunnetjes over. De borstcrawl en de schoolslag stonden voor de jongsten op het programma en nagenoeg iedereen liet erg veel progressie zien.

Christian v/d Werf en Carmen v/d Laan wonnen de 25m borstcrawl in 21.22  & 21.68. Bij de meisjes werd Julia v/d Bosch 3e in 23.63. De meest in het oog springende tijdsverbeteringen waren er voor Julia Fahner (8 sec.), Laura v/d Wal (6 sec.) en David Vahl (7 sec.). Bij de jongens 2005 was er een zeer fraaie bronzen medaille voor Hielke-Jan Penninkhof. 46.00 betekende ook nog een dik PR van 5 sec. Esmee de Wilde was de enige Deltasteur zwemster bij de oudere minioren, alle andere zwemmers hadden vorige week al gezwommen. Esmee deed het fantastisch. 42.62 was haar tijd op de 50m borstcrawl, een PR van 21 seconden!

Na de pauze was de schoolslag aan de beurt. Jayden Vos zwom deze het hardst van allemaal. Een prachtige 25.32 verscheen op de klokken en het was goed voor een gouden medaille. Bij de meisjes ging de zilveren medaille verrassend maar helemaal verdiend naar Eline van Unen. 27.69 is haar nieuwe PR.

Swimkick-deel4-Steenwijk2014

Als laatste werd de estafette gezwommen, het onderdeel waar Deltasteur zwemmers altijd op uitbinken. Zaterdag wonnen we de estafette ook weer, maar was er iets te vroeg overgenomen. Helaas werd onze ploeg gediskwalificeerd. Desalniettemin was het een goede afsluiting van een goede wedstrijd. De zwemmers gaan weer trainen en op 31 mei zullen ze in IJsselmuiden bij de Clubkampioenschappen zeker weer mooie dingen laten zien!

Voor uitslagen en ranglijsten ga naar: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog