Minioren Voorronde deel 4 in Zwolle

Geschreven op 19 maart 2014

43 PR’s (van 58 starts), 18 medailles en heel veel mooie races waren het resultaat voor onze Minioren na de 4e Voorronde wedstrijd. Er werd weer zeer goed gezwommen in alle leeftijdscategorieën.

Deltasteur-Min_voorronde-zwolle

Edwin Kanis zwom na lang wachten weer een PR op de 100m schoolslag. Lang had hij ‘de slag’ niet meer na een kleine aanpassing in de techniek was het zaterdag weer helemaal terug. De bronzen medaille was de kers op de taart. Bij de oudste jongens zwemt Martijn Tromp al wekenlang zijn PR’s aan flarden en die lijn trok hij afgelopen zaterdag prima door.

Milou ten Koppel en Sanne van Dijk zwommen in de oudste meisjes categorie. Op nagenoeg alle afstanden gingen de twee dames harder dan ooit. Milou mocht na 3 persoonlijke afstanden en de estafette 4 medailles mee naar huis nemen. Vooral de 100m schoolslag was van een hoog niveau.

Tara Schuurman zorgde 2x voor een verassing door op zowel de 100m schoolslag als op de 50m vlinderslag een enorm PR te zwemmen en zilver en brons mee te nemen naar huis. De 1.46.00 op de 100m schoolslag was een PR van maar liefst 6 sec.

De jongste meisjes en jongens gingen ook weer sneller dan ooit. Noa v/d Beek knalde naar een mooie 2e plek op de 100m schoolslag. Danique Koster mocht de bronzen medaille ophalen op de 50m vlinderslag. Beide afstanden werden gewonnen door Senna Geerdink in zeer fraaie PR’s. De 50m vlinderslag toonde aan dat het techniekblok van de vlinderslag al haar vruchten beging af te werpen. Alle dames stelden hun PR’s met heel veel seconden naar beneden bij.

De jongens waren erg aan elkaar gewaagd. Zes jongens zitten dichtbij elkaar qua niveau Zij stuwen elkaar steeds weer naar een hoger niveau door niet van elkaar te willen verliezen. Robert Dragt was eerst de pechvogel van de dag nadat hij nagenoeg de hele race van de 100m borstcrawl met een duikbril half in zijn mond zwom (deze ging af bij de start). Hij revancheerde zich goed met een zilveren plak op de 100m rugcrawl en een dik PR.

Als laatste werden beide estafettes gewonnen. De jongste zwemmers deden dat met een geweldige overmacht. Max van Ginkel, Robert v/d Noort, Robert Dragt en Monica zwommen ook nog eens keurige tijden aan het einde van de wedstrijd op de 4 x 50m borstcrawl. Milou, Rinze, Edwin en Max de Lange hadden ook al een zwaar programma achter de rug, op Rinze na hadden ze al drie keer 100m gezwommen toen de estafette begon. Ze persten er geweldige 50 meters uit op de 4 x 50m wisselslag. Max de Lange zijn tijd viel vooral op, 32,75

Gouden medailles: Senna Geerdink (2x), beide estafettes estafette

Zilveren medailles: Noa v/d Beek, Robert Dragt, Monica Faber, Milou ten Koppel en Tara Schuurman

Bronzen medailles: Edwin Kanis (2x), Milou ten Koppel (2x), Danique Koster, Rinze Kroeze (2x), Robert v/d Noort en Tara Schuurman

De laatste Minioren Voorronde is in IJsselmuiden, op 5 april.

Voor alle uitslagen en ranglijsten en PR’s, ga naar: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog