Competitieronde deel 4: Oldenzaal

Geschreven op 13 maart 2014

Door Eva Visscher

De laatste competitieronde is altijd speciaal. Maar dit keer helemaal. Zo mocht Gert van t Oever sinds tijden weer zwemmen. Zoals hij zelf zei: “Ik wil zo graag onder de 27.00 sec. zwemmen op de 50 meter vrije slag.” En dit heeft hij zeker gedaan, zo zwom hij een tijd van 25.30 sec. “Uiteindelijk zwom ik zelfs voor de punten”, zei hij enthousiast.

Bij de jongste jongens zwom onder andere Kevin van Dijk prachtige races. Op elke afstand zwom hij een persoonlijk record, met als opvallendst de 400 meter vrije slag. Daar zwom hij een persoonlijk record van maar liefst 12 seconden, 05:22.93 sec. is zijn eindtijd. Ook Ruth Vahl zwom een toptijd op de 400 meter, hij ging van 06:05.74 sec. Naar een eindtijd van 5:32.55 sec.

De jongere meiden stond ook een zwaar programma te wachten. Elma Leusink mocht op haar afstand, de 100 meter schoolslag, laten zien wat zij in huis had. Ze zwom een pr van 0.10 sec. weliswaar een kleine pr, maar alle kleine beetjes helpen.

Bij de mannen verdienden onze trainers de grootste support: Henri en Stephan zwommen beiden de 200 meter vlinderslag. Dat dit voor Stephan een iets aangenamere verassing was dan voor Henri wisten de meeste zwemmers. Desalniettemin ze beide een super race gezwommen. Stephan eindigt met een tijd van 2:28.57 sec. en Henri zwom op deze afstand 2:40.32 sec.

Ook zwom Max de Ceuninck weer ouderwets geweldige tijden. Op de 200 rugcrawl ging hij van 02:33.12 sec. naar een tijd van 1:25.02 sec.

Bij de dames zwommen Naomi Hofsink, Sigrit Aarten en Eva Visscher alle drie een persoonlijk record op de 200 meter wisselslag.

Met al deze persoonlijke records (en goede sfeer) zijn wij 23,34 seconde sneller t.o.v. ronde 4 van vorig seizoen. Ook zijn we vergeleken met vorige seizoen 32,88 seconden sneller in het puntentotaal (toen goed voor een 19e plek). Op dit moment staan we op een 25e plek, en blijven we met z’n allen in de A-klasse zwemmen.

Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd die Dinand Schutte bij ons zwom. Namens ons allemaal, bedankt voor alles! Namens de Wokkie’s: bedankt voor alle gezelligheid, we gaan je missen. Margriet: bedankt voor de heerlijke brok.

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog