NK minioren Leiden (22 februari 2014)

Geschreven op 27 februari 2014

Afgelopen weekend was het dan zover, Milou en Rinze mochten naar het NK voor minioren in Leiden. Beiden hadden zich in hun leeftijd geplaatst bij de 18 snelste zwemmers/ zwemsters van Nederland. Milou op de 200m vrijeslag  met een tijd van 2.52.54 en Rinze op de 100m rugslag met een tijd van 1.25.88.

Zaterdagmorgen om 8.30 uur ging bij Milou de wekker. Ze kon nog even lekker blijven liggen terwijl haar broertje Thijs al naar de training in IJsselmuiden was. Lekker lui genieten van een ontbijtje in de keuken waar vader ten Koppel pannenkoeken staat te bakken, voor tussen de middag. Rinze is de dag ervoor vroeg naar bed gegaan. Toch best spannend zo’n wedstrijd. ’s Morgens even goed ontbijten, de tas inpakken en zijn zus Nienke bij opa en oma afzetten. Om 11 uur vertrekken de familie ten Koppel uit Zwolle en wordt Stephan opgepikt door de familie Kroeze. Rond 12.30 uur komen we aan in Leiden.

Rinze en Milou melden zich samen met Stephan bij de inschrijvingsbalie. Daarna even een foto gemaakt voor het plakboek met z’n drieën.

1

Snel omkleden een mooi plekje zoeken en inzwemmen. Nog even de start en het keerpunt goed oefenen en dan snel aankleden. Zit je net lekker wordt er gemeld dat baan 1 en 6 kunnen worden gebruikt als sprintbaan. Moeten we ons weer uitkleden van Stephan om een paar sprintjes te doen. Nou dat heeft hij geweten.

2

Vooruit dan maar . Snel de kleren weer uitgetrokken en in de rij netjes je beurt afwachten om een sprintje te trekken.

3

Om 14.15 uur begint de wedstrijd. Vooraf wordt de jury voorgesteld terwijl zij onder muziek en luid geklap een rondje om het zwembad lopen. Dan begint eindelijk de wedstrijd.

O nee, de starter is tijdens het rondje zijn fluitje kwijt geraakt. Hij is gelukkig goed voorbereid en heeft een reservefluitje bij zich. In progamma 3 is het de beurt aan Rinze. Toch wel een beetje zenuwachtig staat hij nog even een praatje te maken met zijn buurman (Matias Jansen van Zignea) waar hij wel vaker tegen moet zwemmen.

4

De tijd waarmee hij staat ingeschreven heeft hij met 2-honderdste verbeterd.

Milou moet nog een poosje wachten. Zij is pas in progamma 12 aan de beurt. Even een banaan eten (al vind ik die niet zo lekker zegt Milou). Een rondje lopen om vervolgens even bij de moeders en vaders achter de tribune wat geintjes uit te halen. Om 16.15 uur is het dan eindelijk de beurt aan Milou. Ze doet haar uiterste best maar helaas zit er voor Milou geen PR in vandaag (eindtijd 2.55.12). Beiden zijn in hun leeftijdsklasse op de 17e plaats geëindigd. Op de terugweg worden de prestaties nog even beloond met een bezoekje aan McDonald’s in Nijkerk. Rond 20.00 uur is iedereen weer thuis en kunnen we terugkijken op een leuke dag.

 

Groetjes,

 

Milou en Rinze

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog