Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 23 februari 2014

Deltasteur doet zijn plicht en wint van PFC Rheden.

 Afgelopen zaterdag stond voor Deltasteur heren 1 de thuiswedstrijd tegen PFC Rheden op het programma. In de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, had de Kamper formatie een redelijk eenvoudige 6-11 overwinning geboekt. Sindsdien heeft Rheden echter de stijgende lijn te pakken en neemt het inmiddels de vierde plaats in op de ranglijst. Toch bleek ook deze wedstrijd Deltasteur een maatje te groot. Door een 14-4 overwinning bleven de drie punten in Kampen en blijft Deltasteur heren 1 de ranglijst aanvoeren.

Voor een volle tribune in Kampen was het Dennis Bos die de Deltasteur na ruim een minuut op voorsprong zette. Vervolgens wist PFC Rheden, via hun meest gevaarlijke aanvaller, de stand weer gelijk te trekken. Dit doelpunt was echter het startschot voor een mooie reeks doelpunten van Deltasteur. Via Erwin Rotman en Sjoerd Eenkhoorn liep de Kamper ploeg uit naar een 3-1 voorsprong in de eerste periode.

Tijdens de tweede periode ging Deltasteur door met het bouwen aan de voorsprong. Via Dennis Bos en Erik van Dijk werd het gat vergroot naar vier doelpunten. In de laatste twee minuten van de periode volgden er nog vier uitsluitingen, gelijk verdeeld over beide ploegen, geen van de teams wisten hier echter van te profiteren en dus werd er de rust in gegaan met een 5-1 stand, in het voordeel van de Kamper thuisploeg.

Nadat beide ploegen van speelzijde waren gewisseld was het PFC Rheden dat terugkwam in de wedstrijd. Via twee doelpunten kwam de uitploeg terug tot 5-3. Hierna stelde Deltasteur echter weer orde op zaken. Via treffers van Peter van Gelder (manmeer), Sjoerd Eenkhoorn (2x, waarvan één keer een manmeer) en Erik van Dijk wist ook in deze periode Deltasteur het gat met de tegenstander te vergroten en werd de laatste periode ingegaan met een voorsprong van zes doelpunten, de stand na drie periodes: 9-3.

In de vierde periode wist Dennis Bos als snel het eerste doelpunt te noteren. Nadat het Kamper zevental daarna niet van een uitsluiting bij Rheden had weten te profiteren, kreeg het niet veel later een strafworp toegekend. Dennis Bos bleef koel vanaf vijf meter en liet opnieuw een treffer op zijn naam noteren. PFC Rheden wist vervolgens een manmeer snel te verzilveren en kwam een doelpuntje dichterbij. Het slotakkoord was echter voor de heren uit Kampen, nadat Erwin Rotman wist te scoren liet Dennis Bos zijn derde en vierde doelpunt van de periode aantekenen en daarmee zijn zesde van de wedstrijd. Met deze zesde treffer kwam ook de definitieve eindstand op het scorebord: 14-4.

Een mooie overwinning dus voor de Deltasteur in het eigen zwembad de Steur, dat eerder op de dag directe concurrent Flevo uit Nijkerk met de schrik vrij zag komen in Nijmegen. Aankomende week heeft de Kamper formatie een weekend rust, de week daarna staat de sportieve strijd met Natare uit Aalten op het programma. Thuis werd hier eerder in het seizoen een 11-6 overwinning tegen geboekt.

 

Periodestanden:      3-1, 2-0, 4-2, 5-1

Doelpuntenmakers:            Dennis Bos (6x), Sjoerd Eenkhoorn (3x), Erwin Rotman (2x), Erik van Dijk (2x) en Peter van Gelder

Manmeer:      2 uit 7

Manminder:  2 uit 6

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog