Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 10 februari 2014

2014-02-08 – Zegereeks Deltasteur 1 ten einde na wedstrijd tegen Thetis

Op 8 februari nam Deltasteur 1 het in zwembad De Steur op tegen Thetis uit het Gelderse plaatsje Gendt. Een blik op de competitiestand leert dat deze laag geklasseerde ploeg behoorlijke weerstand kan bieden, en dit was door Deltasteur in de heenwedstrijd al ervaren met de 1e en tot dusver enige verliespartij. De wedstrijd werd hierom ingegaan met de nodige revanchegevoelens.

Afgesproken was om vanaf het begin de gaskraan volledig open te draaien en de ploeg uit Gendt met dynamisch spel meteen met de rug tegen de muur te zetten. Deze opdracht werd in de 1e periode goed uitgevoerd. De periode werd afgesloten met een solide 3-1 voorsprong, met doelpunten van Erik van Dijk (2x) en Sjoerd Eenkhoorn.

In de 2e periode werd het attractieve spel van Deltasteur doorgezet. Dit leverde de nodige kansen op, echter bleek de afronding van mindere kwaliteit. Aan Kamper zijde werd 1 maal gescoord door Sjoerd Eenkhoorn waar Thetis het net niet wist te vinden. Halverwege de wedstrijd gaf het scorebord dus een rooskleurige 4-1 voorsprong weer.

Insteek voor de 3e periode was om de wedstrijd in het slot te gooien. Hiervoor was het duidelijk dat er een stuk efficiënter omgesprongen diende te worden met de gecreëerde kansen. Het tegendeel bleek waarheid te worden. Vele open kansen werden door gehaast spel gemist of door goed keeperswerk gestuit. Deltasteur wist slechts 1 doelpunt te maken, waar Thetis er met de periodewinst vandoor ging met 2 treffers.

Met een stand van 5-3 waren er nog geen grote zorgen bij Deltasteur. De rust diende bewaard te worden in het spel en zo zouden de 3 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap veiliggesteld moeten worden. Dit bleek teveel gevraagd. Onmachtig en gehaast spelen aan Kamper zijde leverde doelpunten over en weer op. Met 2,5 min op de klok wist Thetis gelijk te maken: 7-7. Vervolgens wist Deltasteur nog enige goede kansen te creëren, waaronder 2 man meer situaties. Ook deze werden niet benut en zodoende was het eerste puntverlies na 11 opeenvolgende overwinningen een feit.

Volgende week zaterdag 15 februari reizen de Kampenaren af naar Markelo. Hier neemt Deltasteur het op tegen De Hof, nummer 3 in de competitie en grote concurrent in de strijd om het kampioenschap.

Periodestanden: 3-1, 1-0, 1-2, 2-4

Doelpuntenmakers: Erik van Dijk 4, Sjoerd Eenkhoorn 2, Edwin Huisman 1

Manmeer: 2 uit 7

Manminder: 2 uit 3

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog