Competitieronde deel 3: Dedemsvaart

Geschreven op 6 februari 2014

Door Eva Visscher

Nummer drie al weer: de belangrijkste competitieronde wat betreft de punten. Gert Norg ging meteen goed van start. De 200 meter schoolslag zwom hij zoals het moet: hard en met een super techniek. Hij heeft met een tijd van 2:32.21 een nieuw clubrecord gezwommen. Niet alleen Gert zwom sterke races deze middag, zo ook Jari Hofsink. Hij zwom een clubrecord op de 200 meter rugslag: 2:13.67 was zijn eindtijd. De familie Hofsink was lekker op dreef want Naomi zwom ook een nieuw clubrecord. Ze behaalde dan wel niet haar ultieme doel op de 100 meter vrije slag, onder die 1 minuut, maar wel 1:00.04. Steeds weer een stukje dichterbij.

Na een spannende estafette begonnen de ‘echt zware afstanden’. Bij de mannen zwommen Han Hollander en Raymond van Unen de 400 meter wisselslag. Beide heren zwommen een persoonlijk record. Bij de dames waren Maaike Doornwaard en Mirjam de Raad de degenen die moesten laten zien wat zij in huis hadden die middag. Hierbij zwom Maaike een enorme persoonlijk record van maar liefst 48 seconden. Mirjam heeft het ook netjes gedaan en zwom haar eigen tijd.

Onder de jongere meiden en jongens werd er net zo hard meegewerkt aan het behalen van de punten. Zo zwom Rinze Kroeze prachtige pr op de 50 meter rugslag, hij ging van 41.07 seconden naar een tijd van 39.94 seconden. Bij de meiden zwom Manon de Man een mooie pr op de 100 meter schoolslag, haar eindtijd is nu: 1:46.75. Onze nieuwe zwemster bij de minioren, Milou ten Koppel liet zien wat ze in huis had. Ze zwom maar liefst 4 seconden van haar oude pr af op de 50 meter rugslag. Zij eindigde in een tijd van: 38.95.

Er hing ook deze competitieronde weer een gezellige sfeer. Er zijn pracht-tijden gezwommen en iedereen deed zijn best. We zijn daardoor ook niet gezakt op de ranglijst. Helaas ook niet gestegen, maar we staan nog steeds op een mooie 23e plek. Om ons doel, de 18e plek of sneller, te behalen moeten we de volgende en tevens laatste competitieronde weer knallen met z’n allen. Als afsluiter een complimentje voor Margriet: de brok was weer heerlijk, bedankt!

 

Zie voor uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog