Wedstrijdverslag Heren 1

Geschreven op 3 februari 2014

Deltasteur revancheert zich op ZEW

Op 1 februari stond de return tegen ZEW 1 uit Ermelo gepland voor de heren van Deltasteur. Waar in Ermelo een 4-1 voorstand werd omgebogen naar een 8-8 gelijkspel wisten de heren dat ze het lastig zouden krijgen in Kampen. Pupil van de maand Roel Beens werd gevraagd om aanwezig te zijn bij het inzwemmen en mocht de bal in het bad gooien na het eerste fluitsignaal.

De eerste periode gingen de kansen over en weer wat leidde tot de 1-0 van de hand van Erik van Dijk. Goed een minuut spelen later wist ZEW de aansluiting te vinden door middel van een afstandsschot. De tweede periode gingen de heren van Deltasteur er volle bak in wat zorgde voor een tussenstand van 5-1 op het scorebord. Goals werden gemaakt door Erwin Rotman, Chris Bos, Dennis Bos en nogmaals Erwin Rotman (dit maal uit een man-meer situatie). In de derde periode was het te merken dat de heren uit Ermelo zich nog niet gewonnen hadden gegeven; na 1,5 minuut spelen kwam de 5-2. Het antwoord van Deltasteur volgde echter ook snel door Wijnand Feuerstein. De laatste minuut in het derde bedrijf werd met 3 doelpunten afgesloten, 1 voor ZEW en 2 voor Deltasteur beiden gemaakt door Dennis Bos. Stand na 18 minuten netto speeltijd 7-4 in het voordeel van Deltasteur. De laatste 6 minuten werd er rommelig gespeeld door de Kamperen. ZEW wist met een paar goede onderscheppingen de spanning in de wedstrijd te brengen door de 7-5 en 7-6 te noteren. Met nog 3 minuten te spelen was een uitsluiting aan de kant van ZEW aanleiding voor coach Marcel van Tilburg om een time-out aan te vragen. Na de opzet te bespreken werd deze keurig ingeschoten door Chris Bos. Het daarop volgende doelpunt was een eigen doelpunt van de tot dan uitstekend spelende keeper van ZEW, stand met nog 2 minuten te spelen 9-7. Ook na een uitsluiting aan de kant van Deltasteur probeerde de coach van ZEW een goed aanvalsplan op te stellen om de aansluiting via de overtal situatie te pakken. Dennis Bos wist echter een pass over de breedte van het bad te onderscheppen en de bal te spelen op Erik van Dijk die uit deze contra te scoren. Eindstand na dit doelpunt: 10-7 in het voordeel van Deltasteur.

In het weekend van 8 februari kan Deltasteur zich opmaken voor de wedstrijd tegen Thetis. De uitwedstrijd werd daar verloren dus ook hier is Deltasteur gebrand op een winst.

Periodestanden: 1-1, 4-0, 2-3, 3-3

Doelpuntenmakers: Chris Bos (2x), Erwin Rotman (2x), Erik van Dijk (2x), Wijnand Feuerstein (1x), Dennis Bos(1x), Sjoerd Eenkhoorn (1x) Eigen doelpunt (1x)

Manmeer: 2 uit 4

Manminder: 1 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog