Super wedstrijd van Minioren bij de Minioren Voorronde in Emmeloord

Geschreven op 30 januari 2014

Hoewel de Minioren Voorronde wedstrijd in Emmeloord niet helemaal vlekkeloos verliep zwommen onze Minioren wel de sterren van de hemel.  14 medailles gingen er mee naar huis en nog veel meer nieuwe persoonlijke records. Dat het in de breedte goed zit bewijzen de medailles die in alle leeftijdsklassen bij zowel de meisjes als jongens werden behaald. Bij de jongste meisjes was het podium op de 50m borstcrawl zelfs helemaal ‘Deltasteur oranje’ gekleurd.

De oudste minioren zwommen zaterdag de 400m bc en de 100m wisselslag. Vooral de 400m bc was een afstand waar tegenop werd gezien maar ook naar uitgekeken werd. In de weken voorafgaand aan deze wedstrijd is er goed getraind op de 400m en dan vooral hoe we deze indelen. Sanne en Milou mochten het spits afbijten en deden het meer dan prima. Sanne zwom de afstand voor het eerst maar ging er vol in. Het leverde een prima eindtijd op van 7.02.83. Milou zwom een mooi vlakke race en met een geweldige eindsprint leverde de race ook nog eens een 1e plek op. 30 seconden ging er van haar PR af en 6.17.04 is haar nieuwe toptijd. Jeroen, Max, Edwin en Martijn zwommen bij de jongens alle 4 erg vlakke races. Er zit meer in was de conclusie achteraf maar voor een eerste keer waren zwemmers en coaches zeer tevreden. De tijd van Max, 6.11.83, was een flinke verbetering van de tijden in de trainingen. Op de 100m wisselslag mocht Edwin de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de middelste leeftijdsklasse (jongens 2003 en meisjes 2004) werden de 200m wisselslag en 50m borstcrawl gezwommen. Uiteraard was bij deze zwemmers de 200m wisselslag de belangrijkste afstand van de dag. Rinze en Monica werden beide 2e op deze afstand. Samen met Sam en Tara zwommen ze alle 4 super-races. Alleen Rinze zwom deze afstand eerder. Met 3.06.64 liet hij zien dat hij alle slagen goed beheerst. Sam en Tara gingen naast de wisselslag ook heel erg hard op de 50m borstcrawl. Sam dook onder de 40 seconden met 39.51, pr was 45.01! Tara volgde zijn voorbeeld en ging van 47.86 naar 41.78.

Zoals eerder genoemd was het podium bij de jongste meisjes op de 50m borstcrawl helemaal voor Deltasteur. Senna (40.66), Demi (44.12) en Danique (44.33) namen de medailles mee naar huis. Achter deze dames deden de andere Deltasteur meisjes het ook top. Noa, Femke, Gernita en Carmen zwommen allemaal onder of op hun PR. Carmen die voor het eerst mee mocht naar de Minioren Voorronde en ook nog eens voor het eerst de 100m wisselslag zwom liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. 2.02 deed ze over de 100m wissel maar werd helaas wel gediskwalificeerd (wat een beetje overdreven was). Desondanks wel een erg knappe tijd voor Carmen. In een programma waar alle andere meisjes een jaar ouder waren deed ze toch erg goed mee. Max en Robert v/d Noort gingen voor het eerst onder de 40 seconden op de borstcrawl. Flinke verbeteringen waren dat van de PR’s. Die waren er ook voor Thijs en Yanieck, bij beide ging er 1.5 seconden vanaf. Voor Max leverde het een bronzen medaille op, let wel in een programma waar de meeste jongens een jaar ouder waren. Voor Robert was de 100m wisselslag een reden tot juichen. Op deze afstand werd hij derde.

Het wordt een beetje eentonig al die goede berichten maar hopelijk blijft dat voorlopig nog wel even zo doorgaan. Zwemmers en trainers gaan in ieder geval lekker door op dezelfde voet dus er gaan ongetwijfeld meer van dit soort verslagen volgen!

 

Zie voor ranglijsten en uitslagen: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog