Wedstrijdverslag heren 1 – ZVV 1

Geschreven op 26 januari 2014

Deltasteur heeft aan één goede periode genoeg in Vaassen.

Afgelopen zaterdag stond voor Deltasteur heren 1 de wedstrijd tegen ZVV uit Vaassen op het programma. Nadat Deltasteur in de eerste periode een 0-5 voorsprong nam, verviel de ploeg  in slordig spel. Uiteindelijk zou er toch een relatief makkelijke 3-11 overwinning geboekt worden

Zowel Deltasteur, als ZVV zijn afgelopen jaar gepromoveerd uit de tweede districtsklasse in de Regio Oost. In de eerste districtsklasse spelen beide teams echter een totaal verschillende rol in de competitie. Waar Deltasteur momenteel de koppositie bezet en meedoet om het kampioenschap, staat ZVV heren 1 op de laatste plaats in de competitie en zal er hard gestreden moeten worden om degradatie te ontlopen.

Na 25 seconden in de wedstrijd opende Deltasteur de score. Dennis Bos schoot de bal langs de keeper en zette zo de 0-1 op het scorebord. Ruim een minuut later verdubbelde Erwin Rotman de voorsprong. Door twee doelpunten van Chris Bos, waarvan één doelpunt uit een manmeer, en een doelpunt van Erik van Dijk stond er na één periode de stand op 0-5 op het scorebord in het voordeel van de kamper formatie.

In de tweede periode leek de scherpte bij Deltasteur eraf. Waar in de eerste periode effectief met de aanvallen werd omgegaan, werden er in de tweede periode veel kansen om zeep geholpen of ontbrak het aan scherpte in de eindpassing. ZVV zorgde dan ook voor het eerste wapenfeit in de tweede periode. Via een doelpunt uit een manmeer speelde ZVV de 0 van het scorebord af. Doordat Chris Bos een, op het oog, mislukte pass toch wist om te zetten in een doelpunt werd de tussenstand na twee periode bepaald op 1-6.

Aan het begin van de derde periode leken de woorden in de rust van coach Marcel van Tilburg zijn vruchten af te werpen. In 2,5 minuut liep de ploeg uit Kampen uit naar een 1-9 voorsprong en leek de ploeg weer op stoom te komen. De doelpunten werden gemaakt door Erik van Dijk (strafworp), Chris Bos en Sjoerd Eenkhoorn. In het restant van de periode zouden beide ploegen over en weer het doel weten te treffen, met een periodestand van 3-11 tot gevolg. Erwin Rotman en Erik van Dijk waren de doelpuntenmakers namens Deltasteur.

In de vierde periode leek de koek op aan beide kanten. Het spel golfde op en neer tussen beide doelen, maar door een gebrek aan doeltreffendheid of goede passing wisten geen van beide ploegen het net nog te vinden. Waardoor de eindstand van de wedstrijd hetzelfde was, als de beginstand van de periode: 3-11.

Aankomende zaterdag zal Deltasteur in het eigen Kamper zwembad De Steur om 18:10 aantreden voor een nieuwe wedstrijd. Tegenstander is dan ZEW uit Ermelo. Tegen de huidige nummer vier van de ranglijst heeft Deltasteur heren 1 in de eerste ontmoeting van het seizoen 8-8 gelijk gespeeld. Deltasteur zal dus een lastige wedstrijd te wachten staan. Zeker wanneer de Deltasteur de scherpte van de tweede, derde en vierde periode laat zien.

Periodestanden: 0-5, 1-1, 2-5, 0-0

Doelpuntenmakers: Chris Bos (4x), Erik van Dijk (3x), Erwin Rotman (2x), Dennis Bos (1x), Sjoerd Eenkhoorn (1x)

Manmeer: 4 uit 7

Manminder: 2 uit 5

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog