Minioren Deltasteur sluiten eerste helft seizoen in stijl af

Geschreven op 16 december 2013

De laatste wedstrijd voor de minioren van Deltasteur in het kalenderjaar 2013 werd in Genemuiden gezwommen. De minioren-voorronde (voorheen Speedo wedstrijd) leverde weer een grote bak aan PR´s op en enkele fraaie podiumplaatsen.

Als eerste waren de jongste dames aan de beurt op de 100m bc. Dat de dames steeds beter gaan zwemmen op de langere afstanden was al duidelijk maar weer 30 seconden eraf t.o.v. de Clubkampioenschappen wat Roshanna gisteren presteerde was voor de trainers een complete verassing. Op deze 100m borstcrawl werd Senna Geerdink 2e in een heel snelle 1.29.85 en werd Danique Koster 3e met 1.39.40. Na de pauze zwommen de dames ook nog de 100m rugcrawl en ook op deze afstand werd Senna 2e.

Bij de jongste jongens liet Yanieck Frijstein zeer goed zwemmen zien op de 100m schoolslag. De jongens met wie hij in de snelste serie zwom zijn een jaar ouder maar dat deerde Yanieck niet. Na 1.59.50 tikte hij aan. Voor het eerst onder de 2 minuten grens en een ´klasse´ race.

Bij de meisjes 2004 ging Monica Faber erg hard op de 100m rugcrawl. 1.40.21 is haar nieuwe pr, weer gingen er 3.5 seconden vanaf. Niet zozeer de tijd viel op maar vooral het zwemmen zelf. Vier banen lang lag Monica kaarsrecht in het water.

Rinze Kroeze mocht tweemaal een bronzen medaille ophalen. Zowel op de 100m schoolslag als op de 50m vlinderslag zwom hij twee keurige races. Als startzwemmer van de estafette zwom hij ook nog eens een dik pr op de 50m borstcrawl. 35.13 is zijn nieuwe toptijd.

De oudere jongens missen nog wat ervaring op de nummers die zaterdag werden gezwommen. De 200m borstcrawl en 100m vlinderslag zijn nummers die zij nog niet vaak gezwommen hebben. Toch werd er keurig gezwommen en hadden de mannen zelf al ideeën hoe de volgende keer een 200m ingedeeld gaat worden. Edwin behaalde een keurige 2e plaats op de 100m vlinderslag. Te gretig afgegaan (41.20 over de eerste 50m) zorgde er wel voor dat hij iets boven zijn PR bleef steken, maar dit was een goede les voor de volgende keer. Max en Jeroen zwommen daarnaast prima PR´s op de 100m vlinderslag en 200m borstcrawl.

Genieten is misschien wel het enige juiste woord wat past bij de laatste estafettes. Met twee zieke dames was het wat schuiven in de estafettes. De jongste estafetteploeg moesten in een heel andere volgorde dan gepland maar namen vanaf de rugcrawl de leiding en gaven deze nooit meer uit handen. Max van Ginkel (49.36 rugcrawl), Tara Schuurman (53.03 schoolslag), Senna Geerdink (49.74 vlinderslag) en Yanieck Frijstein (40.33 borstcrawl) straalden van oor tot oor na winst op de 4 x 50m wisselslag. De oudere ploeg met Rinze Kroeze, Monica Faber, Max de Lange en Edwin Kanis deden niet veel onder voor de jongste zwemmers en knalde naar een 2e plek op de 4 x 50m borstcrawl. Max en Edwin zwommen ook nog eens beide een 33.5 als splittijd en dat vlak na een 200m borstcrawl.

Het is nu tijd voor een korte vakantie. In 2014 zullen de minioren vast en zeker doorgaan met waarmee ze nu bezig zijn, goed zwemmen!

Zie voor uitslagen en ranglijsten: https://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

 • Sport inn Kampen
 • Marcels Kaaskraam
 • Carwash Kampen
 • Kamper Flora
 • Jaco Bouw
 • Lokhorst Autobedrijf
 • DEKA Kozijnen
 • Peppers unlimited IJsselmuiden
 • The ReadShop Kampen
 • Het Ponton Kampen
 • The Read Shop IJsselmuiden
 • Boogaard GWW
 • Bemog